Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Opel Corsa VS Renault Clio: Μικρά diesel με 22 χιλιάρικα
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Opel Corsa VS Renault Clio: Μικρά diesel με 22 χιλιάρικα

Διαβάστηκε από 49428 αναγνώστες - 11/1/2023

Παρά την άνοδο της δημοτικότητας των υβριδικών, τα diesel μοντέλα εξακολουθούν να έχουν ζωή, με κύρια «όπλο» τη χαμηλή κατανάλωση στο ταξίδι και στην πόλη. Συγκρίνουμε το Opel Corsa και το Renault Clio στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, τα αξιολογούμε με κριτήρια την κατανάλωση, την ευρυχωρία, τις επιδόσεις, τον εξοπλισμό, την εγγύηση και την τιμή, και βλέπουμε πώς «στέκονται» απέναντι στον ανταγωνισμό.

Συγκρίνουμε με βαθμολογίες το Opel Corsa και το Renault Clio

Οι diesel κινητήρες διακρίνονται για τη χαμηλή κατανάλωση και τη μεγάλη ροπή που διαθέτουν, γεγονός που τους καθιστά δημοφιλείς και τους κάνει να αντιστέκονται στην επέλαση των υβριδικών.

Δυο μοντέλα της μικρής κατηγορίας που προσφέρονται και σε πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι το Opel Corsa και το Renault Clio, τα οποία έχουν παρόμοιο κόστος αγοράς, γύρω στα 22.000 ευρώ. Ποιο είναι καλύτερο όμως;

Για να το ανακαλύψουμε συγκρίνουμε το Opel Corsa diesel με το Renault Clio diesel, τα αξιολογούμε με κριτήρια την κατανάλωση, τις επιδόσεις, την ευρυχωρία, τις εγγυήσεις, τον εξοπλισμό και την τιμή, και τα βαθμολογούμε σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεών μας. Με αυτό τον τρόπο θα φανεί ο νικητής του συγκεκριμένου συγκριτικού με αντικειμενικά κριτήρια και παράλληλα θα δούμε πόσο ανταγωνιστικά είναι τα Opel Corsa και Renault Clio σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας τους.

Το πετρελαιοκίνητο Opel Corsa διαθέτει κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 102 ίππους και έχει τιμή από 21.770 ευρώ, ενώ το Renault Clio diesel εφοδιάζεται με μοτέρ επίσης 1,5 λίτρων, έχει ισχύ 100 άλογα και κοστίζει 22.120 ευρώ.

Ας δούμε με μια ματιά τη συνολική βαθμολογία των δυο μοντέλων, και τους κυριότερους τομείς που ξεχωρίζει το κάθε ένα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε