3 φωτογραφίες »

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé

17/5/2021

Στη τελική φάση εξέλιξης πριν το ξεκίνημα της μαζικής παραγωγής, η νέα έκδοση του σπορ αυτοκινήτου της πολυτελούς compact κατηγορίας ολοκληρώνει τον κύκλο ρυθμίσεων ακριβείας και δοκιμών δυναμικής συμπεριφοράς. Η παραγωγή ξεκινά στα τέλη καλοκαιριού του 2021.

BMW : Για service BMW

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé βρίσκεται στην τελική ευθεία που οδηγεί στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης. Η τελευταία φάση της διαδικασίας εξέλιξης για τη μαζική παραγωγή της νέας BMW Σειράς 2 Coupé έχει ξεκινήσει με δυναμικές δοκιμές και ρυθμίσεις των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης υπό αγωνιστικές συνθήκες. Το δίθυρο compact σπορ αυτοκίνητο έχει πολυάριθμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, μοναδικά στην πολυτελή compact κατηγορία, που συντονίζονται προσεκτικά κατά τη διάρκεια των test drives, στοχεύοντας σε μία σπορ και συναισθηματική οδηγική εμπειρία. Με τέτοια ισχυρά διαπιστευτήρια το αυτοκίνητο διεκδικεί την pole position στην κατηγορία του. Τα μοναδικά επιχειρήματα πωλήσεων της νέας BMW Σειράς 2 Coupé στο περιβάλλον του ανταγωνισμού περιλαμβάνουν τη διάταξη πίσω κίνησης RWD, έναν εξαιρετικά ισχυρό, εν σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα, την τέλεια ισορροπημένη - σχεδόν 50:50 - κατανομή φορτίου άξονα, ένα αμάξωμα με εξαιρετική στρεπτική ακαμψία και τεχνολογία πλαισίου σχεδιασμένη με συνέπεια για ευέλικτη και δυναμική συμπεριφορά.

Σπορ οδηγική απόλαυση σύμφωνα με την παράδοση της BMW 2002.
Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, που θα κατασκευάζεται από τα τέλη καλοκαιριού του 2021, είναι σχεδιασμένη για ασυμβίβαστη σπορ οδηγική απόλαυση. Μάλιστα, συνεχίζει την παράδοση των ιδιαίτερα οδηγοκεντρικών, compact και ισχυρών δίθυρων μοντέλων της μάρκας που κατασκευάζονται από την εποχή της θρυλικής BMW 2002. Σε επίπεδο ιπποδύναμης, πρόσφυσης, πλευρικής επιτάχυνσης και ακρίβειας συμπεριφοράς, η νέα BMW Σειρά 2 Coupé ικανοποιεί τις προσδοκίες ιδιαίτερα απαιτητικών πελατών, οι οποίοι ενθουσιάζονται από τον ανόθευτο σπορ χαρακτήρα ενός compact πολυτελούς αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, τα test drives και οι ρυθμίσεις ακριβείας στην πίστα του Nürburgring Nordschleife αποτελούν την υπέρτατη δοκιμασία για την ανάρτηση τροχών, το πλαίσιο, την απόσβεση και τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης. Επιπλέον, οι δοκιμές σε δημόσιους επαρχιακούς δρόμους γύρω από το Μόναχο και στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Maisach διασφαλίζουν την εμπειρία των δυναμικών αρετών της BMW Σειράς 2 Coupé τόσο στην καθημερινή οδήγηση όσο και σε διαφορετικές οδικές συνθήκες. Δοκιμάζοντας εκτενώς όλα τα συστήματα κίνησης και πλαισίου, οι μηχανικοί δοκιμών και εξέλιξης διασφαλίζουν ότι τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα συμβαδίζουν με μία πλήρως ελεγχόμενη συμπεριφορά σε όλες τις καταστάσεις, εντυπωσιακές πλευρικές επιταχύνσεις, βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες, και πλήρως ισορροπημένη οδηγική άνεση.

Ταυτόχρονα, το αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένο με ακρίβεια ώστε να προσφέρει βέλτιστη γεωμετρία ανάρτησης που βοηθά στην κατευθυντικότητα στις στροφές και στο κράτημα κατά την επιτάχυνση. Η μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς, που είναι μοναδική στην κατηγορία της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, είναι ιδανική για σπορ, γρήγορες στροφές με ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (drifts).Έκδοση BMW M στην κορυφή της γκάμας.
Η δέσμευση της νέας BMW Σειράς 2 Coupé να προσφέρει την πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία ενσαρκώνεται κυρίως με την έκδοση BMW M στην κορυφή της γκάμας. Η κορυφαία BMW M240i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 186 g/km, προκαταρτική τιμή σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) αξιοποιεί τη ροπή ενός εξαιρετικά ισχυρού, εν σειρά εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Μέσα από έναν συνδυασμό άμεσης απόκρισης και δίψας για επιδόσεις, ο κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp και συνεργάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το μοντέλο BMW M μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive. Διατηρώντας τη φιλοσοφία ενός οπισθοβαρούς συστήματος τετρακίνησης, η σχεδίαση αυτή διασφαλίζει την πασίγνωστη οδηγική απόλαυση BMW σε συνδυασμό με μία κατανομή ισχύος που προσαρμόζεται τέλεια σε δυσμενείς οδικές και καιρικές συνθήκες.

Οι δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς που επίσης πραγματοποιούνται στο Nürburgring, βοηθούν στη βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του συστήματος τετρακίνησης του M Sports Differential στον πίσω άξονα. Με πλήρως μεταβλητή εμπλοκή που δημιουργείται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, το διαφορικό βοηθά τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé στη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης και της ευστάθειας στις στροφές. Η στοχευμένη κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών επιτρέπει σημαντικά υψηλότερη πλευρική επιτάχυνση και αισθητά πιο δυναμικές επιταχύνσεις κατά τη έξοδο από τις στροφές.

Φιλοσοφία οχήματος για δυναμική συμπεριφορά.
Ανεξαρτήτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιαίτερα άκαμπτης στρεπτικά δομής αμαξώματος. Η στατική στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 12% περίπου συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, για παράδειγμα με τη χρήση ενισχύσεων (dynamic driving struts) στο πίσω τμήμα του οχήματος, που συμβάλλουν στην κορυφαία ευελιξία της νέας BMW Σειράς 2 Coupé. Επιπλέον, η φιλοσοφία του οχήματος - σταθερά προσανατολισμένη στη δυναμική συμπεριφορά - προσφέρει πολύ αυξημένο πλάτος μετατροχίων στον εμπρός και πίσω άξονα. Αυτό μειώνει αποτελεσματικά τις κλίσεις του αμαξώματος και τις διακυμάνσεις φορτίου όταν το όχημα στρίβει με υψηλές ταχύτητες.Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé υιοθετούν αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους (στάνταρ), η ακριβής ρύθμιση των οποίων πετυχαίνει μία αισθητά βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης. Αυτά αντιδρούν με ακρίβεια στις μικρές ανωμαλίες του οδοστρώματος και αντισταθμίζουν τους κραδασμούς για βέλτιστη ποιότητα κύλισης. Όταν το αυτοκίνητο περνά πάνω από μεγάλες ανωμαλίες, οι κινήσεις του αμαξώματος ελέγχονται από αντίστοιχα υψηλότερες δυνάμεις απόσβεσης. Ένα Adaptive M Chassis προσφέρεται προαιρετικά για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé. Με τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες, μπορεί να ενεργοποιείται η κατάλληλη χαρτογράφηση για σπορ ή πιο άνετη οδήγηση.

Ακρίβεια διεύθυνσης, βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.
Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé είναι ελεγχόμενη ακόμα και σε περιπτώσεις πολύ δυναμικής οδήγησης. Εκτός από τα ισχυρά και άριστα ελεγχόμενα φρένα, η κατευθυντική ακρίβεια χαρακτηρίζει επίσης τη συμπεριφορά του δίθυρου μοντέλου. Πέρα από την άριστα κατανομή βάρους εμπρός/πίσω, η ειδική για το μοντέλο σχεδίαση του συστήματος διεύθυνσης και η άκαμπτη έδραση του εμπρός άξονα συμβάλλουν σε αυτό. Προαιρετικό για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το σύστημα Variable Sports Steering συνδυάζει βελτιωμένη ακρίβεια στις στροφές με λιγότερο τιμόνι κατά τη στάθμευση και τους ελιγμούς.

Η σχεδίαση αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 2 Coupé δεν αντανακλά μόνο τη μοντέρνα, καθαρή και μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Ορατά μόνο με τη δεύτερη ματιά, αλλά άμεσα αντιληπτά στις δοκιμές με υψηλές ταχύτητες στο Nürburgring, είναι τα μέτρα που βοηθούν στη βελτιστοποίηση των αεροδυναμικών αρετών της έκδοσης BMW M. Εκτός από το ειδικό για το μοντέλο εμπρός σπόιλερ, το εμπρός splitter και τα air curtains, οι ανεμοθραύστες, ένα ρεζερβουάρ και μία ποδιά πίσω άξονα, αλλά και τα δυναμικά αεροδυναμικά στοιχεία του πατώματος μειώνουν την άντωση στον εμπρός άξονα κατά 50% συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

BMW : Για service BMW

Tags: BMW