Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Audi RS Q8-R: Ένα κτήνος 740 ίππων από τον οίκο ABT

9/2/2021

Βρισκόμαστε στην περίοδο που η ABT Sportsline γιορτάζει 125 χρόνια λειτουργίας, αυτή είναι και η αφορμή της παρουσίασης του Audi RS Q8-R. Γνωρίστε το «κτήνος» των 740 ίππων που επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ.

Φαίνεται ότι αρκετοί κάτοχοι του Audi RS Q8 δεν αρκούνται στην ισχύ του απόλυτου SUV της γερμανικής φίρμας. Έτσι, ο γνωστός οίκος ABT Sportsline έρχεται να δώσει τη λύση εκτοξεύοντας της ισχύ του γερμανικού μοντέλου.

Αρχικά, υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 4.000 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές ακόμα και στην εργοστασιακή έκδοση, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,8 δλ.

Η αναβάθμιση ξεκινά από τον επαναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης καυσίμου (ABT Engine Control), ενώ τη θέση του εργοστασιακού intercooler καταλαμβάνει πλέον ένα πιο αναβαθμισμένο. Η βελτίωση ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση aftermarket ανοξείδωτου συστήματος εξάτμισης. Κάπως έτσι, η ισχύς του υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα εκτοξεύεται στους 740 ίππους και η ροπή στα 920 Nm. Το αποτέλεσμα είναι τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 3,4 δεύτερα, ενώ είναι εφικτό να αυξηθεί και η μέγιστη ταχύτητα στα 315 χλμ./ώρα.



Ήπιες αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο εξωτερικό του γερμανικού μοντέλου, με τον γερμανικό οίκο να μειώνει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος με χρήση νέου συστήματος ανάρτησης. Οι ζάντες είναι τεράστιες με το μέγεθός τους να αγγίζει τις 23 ίντσες και τα αντίστοιχα ελαστικά να είναι διαστάσεων 295/35. Το κερασάκι στην τούρτα είναι οι ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες σε αρκετά σημεία, τόσο εξωτερικά όπως στον εντυπωσιακό διαχύτη, όσο και εσωτερικά όπως τα διακοσμητικά στοιχεία στην κεντρική κονσόλα.

Δεδομένου ότι το πακέτο αναβάθμισης του Audi RS Q8 διατίθεται για τα 125 χρόνια ιστορίας του γερμανικού οίκου, η εταιρεία επέλεξε να προσφέρει την αναβάθμισης σε αντίστοιχο αριθμό αυτοκινήτων.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις