Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Brabus: «Εκτοξεύει» την Mercedes GLE 350 de σε ίππους και εμφάνιση

5/11/2020

Η Brabus χρησιμοποιεί ξανά το «χρυσό ραβδί» της και παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε ιπποδύναμη και εμφάνιση, αναβαθμίζοντας την Mercedes GLE 350 de.

Η Mercedes-Benz GLE 350 de είναι το μοντέλο που ανέλαβε να βελτιώσει σε ισχύ και εξωτερική-εσωτερική εμφάνιση η Brabus. Η γερμανική εταιρεία υψηλών επιδόσεων αυτοκινήτων στρέφεται σε ένα plug-in μοντέλο και το βελτιώνει σε κάθε επίπεδο.
 
Γνωστό είναι πως ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές ενσωματώνουν την υβριδική τεχνολογία και η Mercedes δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η Mercedes GLE 350 de είναι plug-in με δύο κινητήρες, έναν diesel και έναν ηλεκτροκίνητο. Το συγκεκριμένο υβριδικό SUV δημιουργήθηκε με έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο diesel κινητήρα με ιπποδύναμη 194 άλογα, εξοπλισμένο έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα 100 kW για επιπλέον 136 ίππους. Η συνολική ισχύς φτάνει στα 320 άλογα με 700 Nm ροπής.
 
Πλέον, με το tuning που δέχεται από την Brabus ο diesel κινητήρας παίρνει έξτρα 31 άλογα και 50 Nm ροπής, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αναβαθμίζεται κατά 10 kW/14 άλογα και 80 Nm ροπής. Σε επίπεδο απόδοσης, η Mercedes-Benz GLE 350 de έχει σύνολο ισχύος στα 354 άλογα και 820 Nm ροπής!
 


Τα σαφώς βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν περιορίζονται μόνο στην κυκλοφορία εντός αστικού ιστού. Αντιθέτως, η Brabus τονίζει πως η ενισχυμένη δύναμη έλξης του αυτοκινήτου γίνεται αισθητή και στις off road διαδρομές. Στα 0-100 το μοντέλο κερδίζει 0,3" και έχει χρόνο 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα ανεβαίνει κατά πέντε μονάδες στα 215 χλμ/ώρα.
 
Τονίστηκε παραπάνω ότι η Mercedes-Benz GLE 350 de αποκτά χάρη στην Brabus ανανεωμένο προφίλ σε επίπεδο εμφάνισης. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο της μάσκας κυριαρχεί το λογότυπο της Brabus, ενώ το μπροστινό μέρος δέχεται αρκετές βελτιώσεις στα δύο άκρα του, όπως για παράδειγμα με τους επανασχεδιασμένους πλευρικούς αεραγωγούς τον ενσωματωμένο φωτισμό LED DRLs.


 
Επιπλέον, τοποθετούνται αεροδυναμικά μέρη στο πίσω και το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου τα οποία προσδίδουν εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα. Η ενισχυμένη ιπποδύναμη «εκφράζεται» με τέσσερις απολήξεις εξάτμισης, καθεμιά από τις οποίες έχει διάμετρο 90 χιλιοστά. Ανανεωμένος είναι ο πίσω προφυλακτήρας με καινούργιο μάλιστα διαχύτη. Στο μάτι δεσπόζει η παρουσία των τεράστιων σφυρήλατων ζαντών επιφάνειας 23 ιντσών και το νέο σασί για την αερανάρτηση, που χαμηλώνει το GLE κατά 25 χιλιοστά πιο κοντά στην άσφαλτο.
 
Όσον αφορά την καμπίνα, επίσης εντοπίζουμε φρέσκια διακόσμηση. Υπάρχουν νέες ειδικές θήκες εισόδου, πεντάλ αλουμινίου, χώρος ξεκούρασης για τα πόδια, καρφίτσες για το κλείδωμα των πορτών και επένδυση δαπέδου με την επωνυμία Brabus. Διατίθεται επίσης μια πλούσια συλλογή από εκλεκτό δέρμα και Alcantara, ανθρακονημάτινη αλλά και ξύλινη επένδυση δέρματος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις