Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Δε φαντάζεστε τι μοτέρ φοράει αυτό το Renault 5 Turbo

7/4/2021

Μπορεί πλέον να μην είναι υπερτροφοδοτούμενο, όπως βγήκε από το εργοστάσιο, αλλά αυτό το Renault 5 Turbo 2 έχει ένα ξεχωριστό κινητήρα που παράχθηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Όμορφη μετατροπή ή ιεροσυλία; Το σημαντικό, βέβαια, είναι ότι παραμένει κεντρομήχανο.

To Renault 5 Turbo 2 είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ σπάνιο αυτοκίνητο, μιας και κατασκευάστηκε σε μόλις 3.167 αντίτυπα. Αυτή τη φορά, όμως, θα δούμε ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο που πωλήθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία και απέσπασε ένα σημαντικό ποσό.

Αρχικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην εργοστασιακή του μορφή, το Renault 5 Turbo 2 συνοδευόταν από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.397 κ.εκ. με εγχυτήρες της Bosch και σύστημα υπερπλήρωσης της Garrett. Η ισχύς σε αυτή την περίπτωση έφτανε στους 160 ίππους και η ροπή στα 221 Nm. Φαίνεται όμως ότι ο ιδιοκτήτης δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση του κινητήρα και στράφηκε σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη επιλογή.



Όπως μπορείτε να δείτε και στην επίσημη αγγελία, λοιπόν, ο κάτοχος του γαλλικού θρύλου αποφάσισε να τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του έναν κινητήρα από την Ιαπωνία και, πιο συγκεκριμένα τον Renesis του Mazda RX-8. Σα να μην έφτανε αυτό, προχώρησε και στην αναβάθμιση του, τοποθετώντας στο περιστροφικό μοτέρ της Mazda ένα σύστημα υπερπλήρωσης της Turbonetics, ενώ το κιβώτιο παραμένει ως έχει.

Αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία, με την τελική τιμή του να αγγίζει τα 66.000 ευρώ. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες από την επίσημη αγγελία, ενώ στο video που ακολουθεί θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το ένα και μοναδικό Renault 5 Turbo με περιστροφικό μοτέρ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις