Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έξαλλος με τους G7 ο CEO της Volkswagen

16/6/2021

Η συνάντηση των G7 στην Μεγάλη Βρετανία έδωσε τροφή για συζητήσεις επί κάθε θέματος, με τον CEO της Volkswagen να επιτίθεται για το θολό τοπίο σχετικά με την ημερομηνία κατάργησης των συμβατικών κινητήρων.

Ο Herbert Diess και η γερμανική μάρκα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα προς κατασκευή στο πλαίσιο της προσαρμογής τους στην νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για την ακρίβεια, η VW προσανατολίζεται στην δημιουργία 70 διαφορετικών εκδόσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030. 

Μέχρι στιγμής, οι ηγέτες των επτά πιο ισχυρών κρατών στον κόσμο (G7) κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν είναι σαφές χρονικά το διάστημα απαγόρευση των συμβατικών κινητήρων βενζίνης και diesel. Όπως είναι λογικό, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν διευκολύνει τα σχέδια της VW και ο Diess «ξεσπάθωσε» στο Twitter εκφράζοντας την απογοήτευσή του. «Αυτό δεν είναι αρκετό G7. Πρέπει να σταματήσουμε τις εκπομπές αέριων ρύπων πολύ νωρίτερα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το κλειδί για να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους μέχρι το 2030. Για να έχουν νόημα όμως πρέπει να κινούνται μόνο με πράσινη ενέργεια, αν τα αφήνουμε να τροφοδοτούνται με άνθρακα είναι μία κανονιστική ανοησία», έγραψε σχετικά ο Diess.



Φυσικά, οι επενδύσεις της Volkswagen προς την ηλεκτροκίνηση θα είχαν πιο άμεσα αποτελέσματα αν η κατάργηση των κινητήρων καύσης γινόταν νωρίτερα. Οι Γερμανοί φιλοδοξούν να διπλασιάσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη έως το 2030 (από 35% σε 70%) ενώ το ίδιο διάστμα σε ΗΠΑ και Κίνα οι πωλήσεις θα φτάσουν στο 50% των συνολικών ταξινομήσεων. Επιπλέον, στα σχέδια της VW είναι και η κατασκευή έξι τεράστιων εργοστασίων στην «Γηραιά Ήπειρο» μέσα στα επόμενα χρόνια ώστε να καταστεί αυτόνομη-αυτάρκης στην χρησιμοποίηση δικών της μπαταριών.

Θυμίζουμε πως οι G7 - Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ - συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κορνουάλη της Αγγλίας και ολοκλήρωσαν την συνάντησή τους με την υπόσχεση πως θα υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα και πως θα τερματίσουν την κρατική χρηματοδότηση για την εξόρυξη άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους. Εκτός αυτού, αποκάλυψαν την πρώτη τους κοινή δέσμευση προκειμένου να διατηρηθεί ο στόχος του περιορισμού της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της αντίστασης ενός μέλους.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις