Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ford Puma: Το κορυφαίο μικρό SUV

Διαβάστηκε από 9545 αναγνώστες - 15/11/2020

Την πρώτη θέση κατάφερε να κερδίσει το Ford Puma 1.0 Ecoboost στην κατηγορία των μικρών SUV. Δείτε τι ώθησε τους κριτές να το αναδείξουν πρώτο στον θεσμό «Χρυσό Τιμόνι» 2020 του Auto Bild.

Το Ford Puma κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεχωρίσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό και να γίνει «πρωταγωνιστής» στην κατηγορία των μικρών SUV. Πλέον ήρθε και η στιγμή της μεγάλης αναγνώρισης, αφού κατάφερε να πετύχει την πρώτη θέση στην κατηγορία των μικρών SUV στον θεσμό «Χρυσό Τιμόνι 2020» του Auto Bild. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό Mazda MX30, ενώ ακολούθησε το VW T-Roc.

Το μικρό SUV βασίζεται στην πλατφόρμα του Fiesta και διακρίνεται για την εντυπωσιακή του σχεδίαση. Ένα από τα σημαντικότερα ατού του είναι το σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό του. Υπάρχει στάνταρ οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Η Ford, βέβαια, πηγαίνει σε άλλο επίπεδο την άνεση που παρέχει το Puma με το στάνταρ σύστημα μασάζ και το ηχοσύστημα με τα 10 συνολικά ηχεία.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας που μας έχει απασχολήσει θετικά αρκετές φορές στο παρελθόν. Πρόκειται για τον 1.000άρη Ecoboost των 125 ίππων, ο οποίος καταφέρνει να κινεί σβέλτα το μικρό SUV χωρίς να έχει αυξημένες ανάγκες σε καύσιμο. Σε αυτό συμβάλλει και το ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον ροπής της τάξης των 50 Nm, αλλά και η δυνατότητα αυτόματης απενεργοποίησης του μεσαίου κυλίνδρου.



Στην πράξη τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, με την τιμή της κατανάλωσης να παραπέμπει σε αυτοκίνητο πόλης και τις επιδόσεις να είναι ικανοποιητικές. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 10,1 δλ. για το αμάξωμα των 1.280 κιλών μαζί με τον οδηγό. Εννοείται πως η οδική του συμπεριφορά είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο, όπως άλλωστε συμβαίνει στο σύνολο της γκάμας της Ford. Το τιμόνι παραμένει εξαιρετικό σε πληροφόρηση συναρτήσει του ανταγωνισμού.

Στην χώρα μας, η τιμή του ξεκινά τα 20.932 ευρώ και η βασική έκδοση Titanium διακρίνεται για τον πλούσιο εξοπλισμό. Κάπως έτσι, το Ford Puma κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο του Auto Bild και να βρεθεί στην κορυφή των μικρών SUV.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις