Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford RS: Τα πιο «καυτά» Ford που δημιουργήθηκαν ποτέ
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford RS: Τα πιο «καυτά» Ford που δημιουργήθηκαν ποτέ

Διαβάστηκε από 8172 αναγνώστες - 19/11/2023

Το Ford Focus RS MKIII αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για την γρήγορη οικογένεια με την ονομασία Ford RS. Αυτό το γεγονός μας κάνει να κοιτάξουμε με νοσταλγία το παρελθόν και να αναπολήσουμε τα πιο «καυτά» Ford που πάτησαν στους δρόμους.

Τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου R και S, όταν βρίσκονται δίπλα δίπλα, προκαλούν έντονη συγκίνηση στους φίλους των γρήγορων αυτοκινήτων, και ακόμα εντονότερη στους fans της Ford, μιας και επί σειρά δεκαετιών συμβόλιζαν τις πιο πολεμικές εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας.Η προσιτή κοστολόγηση των Ford ουσιαστικά καθιέρωσε τα RS μοντέλα ως τα supercar του λαού, γεγονός που τα έκανε να αγαπηθούν ακόμα περισσότερο.

Το τελευταίο Ford που έφερε τα γράμματα-φωτιά ήταν το Focus RS MKIII, αφού οι ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να σταματήσει τις θρυλικές γρήγορες εκδόσεις RS.
Ας θυμηθούμε τα μοντέλα που εξαιτίας τους η ονομασία RS κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας και μας προκαλούν ρίγη ακόμα και σήμερα όταν τα βλέπουμε έστω και σε φωτογραφίες.
 


1) Ford Taunus 15M RS Coupe (1968)
Κι όμως, το πρώτο RS μοντέλο της Ford δεν ήταν Escort. Τα γράμματα πρωτοεμφανίστηκαν στη Γερμανία και κοσμούσαν τη γρήγορη έκδοση του Ford Taunus του 1968 και σήμαιναν «Rally Sport».
Το Taunus 15M RS Coupe είχε V4 κινητήρα που απέδιδε 75 ίππους, και παρόλο που δεν προκάλεσε τον τεράστιο πάταγο που δημιούργησαν τα επόμενα, πιο διάσημα μοντέλα, πλέον έχει αποκτήσει cult status και η συλλεκτική του αξία μεγαλώνει.
 

Σελ.
2
RS: Ένας ιστορικός συνδυασμός γραμμάτων
Σελ.
3
Τα RS που μεσουρανούσαν από τα 90s ώς τις μέρες μας
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις