Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

«Φούσκες» προστασίας από τον κορωνοϊό στα νέα αυτοκίνητα;

10/12/2020

Να διατηρήσει ασφαλείς τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων θέλει η Tata Motors, η οποία δημιούργησε «φούσκες» προστασίας από τον κορωνοϊό.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει κάθε έκφανση της ζωής μας στο παρόν αλλά και το άμεσο μέλλον. Ενώ πολλοί από εμάς μένουμε στο σπίτι, πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μην αποτελούν εξαίρεση. Μία εξ αυτών, η ινδική Tata Motors, θέλει να προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες της και για τον λόγο αυτό διατηρεί τα αυτοκίνητα πελατών σε πλαστικές «φούσκες» ασφαλείας για να περιορίσει τη διάδοση του Covid-19 από εργαζόμενο σε πελάτη.
 
Παρά την έξαρση της ασθένειας, η Tata Motors είχε έντονη δραστηριότητα σε μία άκρως πολυπληθή χώρα όπως η Ινδία. Αλλωστε, μιλάμε για μία δημοφιλή μάρκα στην ασιατική αγορά, καθώς τα μοντέλα Nexon και Altroz της δικής της παραγωγής, έχουν βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στο Global NCAP crash test (New Car Assessment Programme), στο οποίο αξιολογείται η ανθεκτικότητα των νέων αυτοκινήτων. Όπως είναι λογικό, όφειλε να βρει μία λύση ώστε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στο ζήτημα του κορωνοϊού. Τα προϊόντα τους, όπως οι Nexon και Altroz, έχουν σημειώσει 5 αστέρια στο Global NCAP crash test.


 
Κινούμενη ρος την κατεύθυνση αυτή, είχε ήδη δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για την απολύμανση των οχημάτων της προτού τα παραδώσει στους πελάτες. Ωστόσο, από τα τέλη Νοεμβρίου, έχει προσθέσει ένα άλλο επίπεδο προστασίας, περικλείοντας νέα οχήματα σε μια πλαστική «φούσκα» ασφαλείας μέσω της οποίας θέλει να μειώσει τη φυσική επαφή πριν φτάσουν οι πελάτες στην αντιπροσωπεία για να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο. Η υπερπίεση στην πλαστική αεροκάψουλα εγγυάται ότι κανένα μικρόβιο δεν μπορεί να φτάσει στο αυτοκίνητο, το όχημα δεν αγγίζεται από τρίτα μέρη με τον καταναλωτή να αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια.
 
Αν και ο κόσμος της Ινδίας επικροτεί την παραπάνω  ενέργεια, είναι απίθανο οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές να υιοθετήσουν αυτήν την ιδέα. Ακόμα και μοτοσυκλέτες και σκούτερ, που αποτελούν μέρος πολύτιμων και σπάνιων συλλογών, συχνά φυλάσσονται σε τέτοια καλύμματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι «φούσκες» υποτίθεται ότι απομακρύνουν τη σκόνη και άλλα περιβαλλοντικά σωματίδια μακριά από τα οχήματα, εκμηδενίζοντας πιθανή μόλυνση του αυτοκινήτου ακόμη και όταν είναι παρκαρισμένο.


 
Ανεξάρτητα από το πότε μπορούμε να επιστρέψουμε σε φυσιολογικές συνθήκες ζωής, έξυπνες ιδέες για την προστασία του πελάτη είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες. Ειδικά σε μία χρονική περίοδο στην οποία οι κίνδυνοι λόγω του κορωνοϊού είναι αυξημένοι.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις