Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Γκάφα της Cadillac: Έφτιαξε «λάθος» αυτοκίνητα λόγω... στρογγυλοποίησης

1/12/2020

Γίνεται μία μάρκα να διαφημίσει αυτοκίνητο με λογότυπο που είναι «χειρότερο» από τα πραγματικά τεχνικά του χαρακτηριστικά εξαιτίας της... στρογγυλοποίσης; Η Cadillac CT4 δίνει την απάντηση.

Πολλοί ίσως έχουν φανταστεί ένα αλλιώτικο αυτοκίνητο από εκείνο που έχουν αγοράσει. Αρκετοί προσπάθησαν να «φτιάξουν» το μοντέλο το ονείρο τους ξεκινώντας από το μηδέν. Οι πιο τεμπέληδες ίσως αρκέστηκαν απλώς στο να αλλάξουν την ονομασία του, στο καπάκι του πορτμπαγκάζ, για να κερδίσουν κύρος άνευ κόστους.
 
Το «αδίκημα» της... πλαστοπροσωπίας χάνει την αξία του αν γίνεται από εμάς, τους κοινούς θνητούς. Τι συμβαίνει όμως όταν μία μάρκα δημιουργεί, όχι 1 αλλά περισσότερα 1.000 αυτοκίνητα με λάθος ονομασία; Η γκάφα έγινε από την Cadillac και το μοντέλο CT4, που στην διαδικασία κατασκευής των εκδόσεων «500T» για την σειρά με τους δεύτερους πιο ισχυρούς κινητήρες, χρησιμοποίησε... ασθενέστερο λογότυπο!
 
Μόλις πριν από ενάμιση χρόνο (Μάιος 2019) παρουσιάστηκε το Cadillac CT4, ένα compact executive sedan, από την θυγατρική της αμερικανικής General Motors. Ο κινητήρας είναι εγκατεστημένος στο πίσω μέρος του οχήματος, το οποίο μεταξύ άλλων λειτουργεί και ως ανταγωνιστής της BMW 3 Series. Η Cadillac χρησιμοποιεί τα δεδομένα της ροπής σε Nm ως σήμα για το κάθε αυτοκίνητό της, επιλέγοντας είτε το γράμμα T για δηλώσει το turbocharging μοτέρ ή το γράμμα D για diesel κινητήρες. Ο turbo I4 κινητήρας 2,7 λίτρων του CT4 310 αλόγων παράγει ροπή 474,5 Nm, νούμερο το οποίο για χάρη της στρογγυλοποίησης γίνεται 450Τ εξαιτίας του... 0,5.


 
Στην πραγματικότητα, 1.155 οχήματα που δημιούργησε η Cadillac διαφημίζουν θεωρητικά χαμηλότερη ροπή από εκείνη που στην πραγματικότητα έχουν. Το σφάλμα εξαιτίας της στρογγυλοποίησης διορθώθηκε άμεσα, το μοντέλο απέκτησε ονομασία «500Τ», αλλά υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός αυτοκινήτων που δεν αντιστοιχεί ούτε στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ούτε στην λίστα των διαθέσιμων προς αγορά αυτοκινήτων. Οι Αμερικανοί, πάντως, αναλαμβάνουν δωρεάν στις επίσημες αντιπροσωπείες την αντικατάσταση του λάθος λογότυπου της Cadillac CT-4.
 
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις