Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Goodyear Eagle F1 SuperSport: Εξελιγμένο για τη Lotus Emira

20/7/2021

Η Lotus κυκλοφόρησε το μοντέλο Emira, το πιο πρόσφατο μοντέλο μιας μακράς σειράς από εκπληκτικά αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στη μέση, δημιουργίες του διάσημου κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Lotus επέλεξε το Goodyear Eagle F1 SuperSport ως το ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για το νέο της μοντέλο.

Το Emira σχεδιάστηκε για να προσφέρει και να εσωκλείει όλη την ακρίβεια που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας αλλά και τα αφιλτράριστα σχόλια από τους οδηγούς, που πάντοτε απαιτούν από την Lotus οι θαυμαστές της. Είναι κατασκευασμένο επάνω σε ένα νέο ελαφρύ σκελετό αλουμινίου, τεχνολογία που πρωτοπορεί η Lotus και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του DNA των σπορ αυτοκινήτων της εταιρείας. Η Lotus επέλεξε να συνεργαστεί με την Goodyear προκειμένου να αναπτύξει ένα ελαστικό που ανταποκρίνεται σε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις για να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τη θρυλική αφοσίωση της εταιρείας στην οδήγηση, τον ακριβή χειρισμό αλλά και την ευελιξία.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Το Eagle F1 SuperSport είναι το πιο πρόσφατο ελαστικό τύπου UUHP (υπέρ-υπέρ υψηλών επιδόσεων) της Goodyear. Διαθέτει μια μοναδική κατασκευή με κάλυμμα Powerline που επιτρέπει να διατηρεί το σχήμα του και να μεγιστοποιεί την επαφή του με το οδόστρωμα. Αυτή του η ιδιότητα προσφέρει υψηλή σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, απαραίτητη για τον συγκεκριμένο τύπο σπορ οχήματος. Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με την καινοτόμο σύνθεση γόμας σε σχήμα U, γνωστή ως Τεχνολογία DualPlus, παρέχουν καθορισμένες ζώνες πέλματος για εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα.

Το Eagle F1 SuperSport έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Emira σε διάσταση 245/35ZR20 εμπρός και 295/30ZR20 πίσω για τη βελτιστοποίηση της αίσθησης οδήγησηςκαι χειρισμού του οχήματος. Αυτό το έργο έρευνας και ανάπτυξης αποκλειστικά για το μοντέλο Emira σημαίνει ότι η συγκεκριμένη κατασκευή ελαστικών για την Lotus είναι εξολοκλήρου μοναδική και για αυτό φέρει την επωνυμία LTS στο πλευρικό τοίχωμα ως απόδειξη.

Ο Gavan Kershaw, Διευθυντής Οχημάτων της Lotus, σχολίασε σχετικά: «Τα ελαστικά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της εξίσωσης της δυναμικής ενός οχήματος, όπου η οδήγηση, ο χειρισμός, η πρόσφυση, η ευελιξία και η σταθερότητα πρέπει να λειτουργούν σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους. Για την Lotus, όπου η δυναμική των παγκόσμιας κλάσης οχημάτων μας και η άριστη οδήγηση και χειρισμός πάντα με συγκριτικά κριτήρια,αποτελούν στην ουσία το κλειδί του DNA της μάρκας μας, η σωστή επιλογή ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας».

Η κατασκευή ελαστικών για την Lotus είναι εξολοκλήρου μοναδική και για αυτό φέρει την επωνυμία LTS στο πλευρικό τοίχωμα ως απόδειξη

Η κατασκευή ελαστικών για την Lotus είναι εξολοκλήρου μοναδική και για αυτό φέρει την επωνυμία LTS στο πλευρικό τοίχωμα ως απόδειξη


Στη συνέχεια, όπως προσθέτει ο Kershaw: «Όπως και με όλα τα αυτοκίνητα Lotus, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες δοκιμές και ολοκληρώσαμε όλα τα ενδελεχή στάδια κατασκευής για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι τομείς που συμβάλλουν στη δυναμική του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών, της ανάρτησης και της κινηματικής, επιτυγχάνουν τους εξαιρετικά υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει. Η συνεργασία με την Goodyear σε αυτό το ειδικής σχεδίασης ελαστικό εξασφάλισε την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων».

Ο Hans Vrijsen, Διευθύνων Σύμβουλος, Εξοπλισμού Πρώτης Τοποθέτησης της Goodyear, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε ξανά με την Lotus αφού επιλέχθηκε το Eagle F1 SuperSport για το μοντέλο Emira. Η Lotus πάντοτε θεωρείται πως θέτει τα υψηλότερα πρότυπα στη δυναμική των οχημάτων της και για αυτό έχουν βρει στο ελαστικό της Goodyear το τέλειο ταίρι».

Το Lotus Emira προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες: έναν turbo τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων και έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων, με ισχύ μεταξύ 360 και 400 ίππων

Το Lotus Emira προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες: έναν turbo τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων και έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων, με ισχύ μεταξύ 360 και 400 ίππων


Αυτή η από κοινού κατασκευή από Lotus και Goodyear αναζωπυρώνει στην πραγματικότητα μία μακρά και επιτυχημένη συνεργασία του παρελθόντος.Η Goodyear προσέφερε τον εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης σε πολλά από τα πιο θρυλικά μοντέλα της Lotus από τη δεκαετία του 1970 έως το 1990. Τα σπορ αυτοκίνητα Elan, Elite, Eclat και Excel έφεραν όλα εξοπλισμό ελαστικών από την Goodyear, όπως και το Lotus Esprit Turbo που αποτέλεσε μοντέλο-σύμβολο μετά την ταινία James Bond «For Your Eyes Only» με πρωταγωνιστή τον Roger Moore.

Η κατασκευή ελαστικών δρόμου συμβάδισε μάλιστα σε απόλυτη αρμονία με την αγωνιστική επιτυχία της Lotus, με την Goodyear και Lotus να μοιράζονται το κορυφαίο βήμα στο βάθρο νικητών στο Grand Prix της Formula 1 για 32 φορές μέσα σε μια περίοδο 14 ετών, από το 1973 έως το 1987. Στο πάνθεον νικητών των Lotus και Goodyear F1 συμπεριλαμβάνονται θρύλοι του αθλήματος όπως οι Emerson Fittipaldi, Ronnie Peterson, Mario Andretti, Elio De Angelis Nigel Mansell και Ayrton Senna.

Το Lotus Emira προσφέρεται με δύο βενζινοκινητήρες: έναν turbo τετρακύλινδρο 2,0 λίτρων και έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων, με ισχύ μεταξύ 360 και 400 ίππων. Το Emira είναι το τελευταίο μοντέλο εσωτερικής καύσης από την Lotus, πριν ο Βρετανός κατασκευαστής ξεκινήσει αποφασιστικά το ταξίδι προς το ηλεκτρικό του μέλλον.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε