Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Ford βάζει τέλος στην κρεβατομουρμούρα! (+video)

18/2/2019

Ποιος από εμάς δεν έχει ξυπνήσει μέσα στην νύχτα, βρίσκοντας το άλλο του μισό, να έχει εισβάλει στο προσωπικό χώρο του διπλού κρεβατιού του? Τέλος στην κακιά συνήθεια των γυναικών βάζει η Ford, δίνοντας λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ζευγαριών!

Η σύντροφος σου έρχεται στην μεριά σου την νύχτα, αναζητώντας cuddles? Απλώνεται σε όλο το κρεβάτι με αποτέλεσμα να σου μένουν ελάχιστα ωφέλιμα εκατοστά, για να ξεκουραστείς? Δυστυχώς είναι πολύ συχνό αυτό το ...παγκόσμιο γυναικείο φαινόμενο!
Το σύνηθες αποτέλεσμα μιας τέτοιας πράξης, είναι η γκρίνια και η κρεβατομουρμούρα, αφού αν κάνεις το λάθος να το συζητήσεις, ο οδυνηρός καυγάς που θα στήσετε, θα σε κάνει να το μετανιώσεις. Δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο ο ένας από τους δύο να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από αυτόν… που δικαιούται. Η Ford έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα με μία πολύ έξυπνη ιδέα που δανείζεται πολλά από την τεχνολογία του Lane Keeping Assist των αυτοκινήτων της.

Το «έξυπνο κρεβάτι» λοιπόν, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που ενσωματώνει την τεχνολογία «διατήρησης της λωρίδας», ήδη διαθέσιμη στα περισσότερα μοντέλα της Ford. Ένας έξυπνος μηχανισμός μετακινεί κατάλληλα το υπόστρωμα ώστε να αναλογεί μοιρασμένος χώρος στο κρεβάτι.
Αισθητήρες αναλύουν αν ένας εκ των δυο, μετακινείται υπέρ το δέον προς τη μεριά του «συνεπιβάτη» του. Έτσι, εάν ο ένας από τους κοιμώμενους μετακινηθεί με τρόπο ώστε να εισβάλλει στο χώρο του άλλου, κύλινδροι τον ωθούν ελαφρά προς τη θέση του. Η εξέλιξη αυτή της τεχνολογίας, μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα, πολύ περισσότερο αφού προέρχεται από μία αυτοκινητοβιομηχανία. Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν, το πιο πλούσια εξοπλισμένο «έξυπνο κρεβάτι» της Ford, κι αν θα καταφέρει να εξαλείψει έναν από τους λόγους της ...κρεβατομουρμούρας. 
 
 



Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η βιομηχανία της Ford, προσπαθεί να συμβάλει στην ψυχική υγεία των ζευγαριών. Περίπου 1 χρόνο πριν, ανακοίνωσε την δημιουργία του Ford Max Motor Dreams. Τους πρώτους μήνες της ζωής τους, συνήθως τα μωρά δεν κοιμούνται εύκολα. Για τους νέους γονείς υπάρχει μόνο μία σίγουρη λύση για να αποκοιμηθεί το μωρό τους, στο τέλος της ημέρας. Μία νυχτερινή βόλτα με το αυτοκίνητο αποδεδειγμένα τα χαλαρώνει. Με βάση αυτή την συνθήκη λοιπόν, η Ford δημιούργησε ένα παιδικό κρεβατάκι που προσομοιώνει την κίνηση, τον ήχο του κινητήρα ακόμα και το φως του δρόμου σε μία νυχτερινή βόλτα.
Για να το επιτύχει αυτό, ενσωματώνει μικρά μοτέρ τα οποία πραγματοποιούν μικρές κινήσεις κατά τη διάρκεια που το μωρό κοιμάται, που θυμίζουν την κίνηση ενός αυτοκινήτου. Έχοντας την εμφάνιση μιας συνηθισμένης κούνιας, το Max Motor Dreams ενεργοποιείται με μία εφαρμογή smartphone. Αυτή προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής και στη συνέχεια αναπαραγωγής της κίνησης, του φωτισμού και των ήχων ενός συγκεκριμένου ταξιδιού.
Δεν ξέρω ποιος πίστευε πως η εξέλιξη των αυτοκινήτων, θα έβαζε τους σχεδιαστές των τμημάτων να βοηθήσουν και την ψυχική υγεία των ζευγαριών, αλλά σίγουρα μιλάμε για πρωτοποριακές λύσεις, άγνωστο το κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν.

 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις