Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Η Jeep επαναφέρει τις μισές πόρτες στο Wrangler

13/10/2020

Ένα αγαπημένο αξεσουάρ των προηγούμενων γενιών θα επαναφέρει η Jeep στα νέα Wrangler: Τις πόρτες που είναι ουσιαστικά μισές, με αφαιρούμενο το τμήμα του παραθύρου.

Ένα από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά των σκληροτράχηλων εκτός δρόμου οχημάτων είναι μισές πόρτες: Το μέταλλο φτάνει έως το ύψος του παραθύρου, και από εκεί και επάνω υπάρχει αφαιρούμενο ύφασμα με –συνήθως- ζελατίνα για παράθυρο. Αυτό αποσκοπούσε στην μεγαλύτερη ορατότητα και πιο ευχάριστη off roading εμπειρία χωρίς ωστόσο να μειώνεται η ασφάλεια των επιβατών.

Αυτό το -ομολογουμένως cool- χαρακτηριστικό έλειπε σαν εργοστασιακή επιλογή από την τρέχουσα γενιά των Wrangler, τη JL, και όσοι ιδιοκτήτες ήθελαν αυτού του είδους τις πόρτες θα έπρεπε να απευθυνθούν στις ουκ ολίγες aftermarket εταιρείες που παρέχουν αξεσουάρ για το δημοφιλές μοντέλο.



Η Jeep μας είχε δείξει ένα προμήνυμα της επιστροφής αυτού του τύπου θυρών το 2018 με το Jeepster Concept, αλλά μέχρι στιγμής δήλωνε πως δεν είναι σε επίπεδο παραγωγής. Βέβαια οι Αμερικανοί έκαναν άλλο ένα teaser με το θηριώδες Wrangler Rubicon 392 Concept, το οποίο ήταν κι αυτό εφοδιασμένο με μισές πόρτες, επομένως μπορούμε να φανταστούμε ότι μάλλον θα κάνουν την επιστροφή τους.

Αυτό το «μάλλον» ίσως γίνει βεβαιότητα, καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με δοκιμαστικό JL Wrangler που φέρει τις εν λόγω θύρες. Μπορούμε να παρατηρήσουμε αμέσως (χάρη στην αντίθεση που κάνει με το λευκό αμάξωμα του αυτοκινήτου) το μαύρο παχύ ύφασμα που έχει αντικαταστήσει το επάνω μέρος της πόρτας, το πλαστικό παράθυρο το οποίο λόγω της πειραματικής του ακόμα φάσης είναι στραβωμένο και το τριγωνικό φινιστρίνι, κάτι που δίνει ρετρό αίσθηση στο διαχρονικό μοντέλο. Εδώ να σημειώσουμε πως το όχημα είναι στο στάδιο της προπαραγωγής και τυχόν ατέλειες θα διορθωθούν.



Η Ford ήδη ετοιμάζεται πυρετωδώς να εξοπλίσει αρκετά το νέο Bronco (με πάνω από 150 αξεσουάρ), το οποίο θα έρθει να «χτυπήσει» το Wrangler, επομένως πιστεύουμε πως η εταιρεία με βάση το Ohio δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα προχωρήσει με την παραγωγή των off-road πορτών.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις