Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η πρώτη ηλεκτρική Lancia Delta Integrale είναι γεγονός

6/5/2021

Η γαλλική εταιρεία GK Kompetition είχε δεσμευθεί ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα δούμε την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lancia Delta Integrale και να που επιβεβαιώνεται. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει!

Μπορεί να μην φαντάζεστε κάπως έτσι την αναβίωση της θρυλικής Lancia Delta Integrale, όμως το μέλλον είναι αποδεδειγμένα πλέον ηλεκτρικό και αυτή την πολιτική ακολουθά και ένας γαλλικός οίκος που δημιούργησε ήδη την σύγχρονη εκδοχή της ιταλίδας καλλονής. Ο λόγος για την «Exclusiv-e», έτσι ονομάζεται η ηλεκτρική Delta που κατασκευάστηκε.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, η εταιρεία GK Kompetition προχώρησε στην παρουσίαση της Delta Evo-E συνδυάζοντας το κλασσικό της «σώμα» και την σύγχρονη τεχνολογία. Σκοπός του συγκεκριμένου project ήταν να μείνει όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτη η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, γεγονός που επιτεύχθηκε, ενώ για τα μηχανικά μέρη, η εταιρεία θέλησε η τελική ισχύς του ηλεκτροκινητήρα να θυμίζει αυτήν του κλασσικού μοντέλου. Εννοείται ότι η τετρακίνηση ήταν ένας απαράβατος κανόνας, γι αυτό άλλωστε και το αυτοκίνητο που θα δούμε στο video εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης.

Κάπου εδώ, αξίζει να αναφέρουμε ότι η γαλλική GK αναφέρει ότι έχει τοποθετηθεί ένα μη αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα ενθουσιάζει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. «Ήμουν αρκετά δύσπιστος πριν δοκιμάσω το Evo-e, αλλά τώρα μπορώ να εγγυηθώ ότι οι οδηγικές του αισθήσεις είναι εξαιρετικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Didier Auriol, πρωταθλητής του Παγκόσμιου Ράλλυ 1994 και νικητής 11 φορές στο ράλι της Lancia Deltas στη δεκαετία του 90, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία ανάπτυξης του εν λόγω project.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 36 αμιγώς ηλεκτρικές Delta, ενώ άλλα 11 πιο σκληροπυρηνικά αντίτυπα θα ονομαστούν Evo-e Rallyes. Εννοείται πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δεσμευθεί πως δε θα σταματήσει μόνο σε αυτό το μοντέλο, αλλά θα ασχοληθεί και με άλλες μετατροπές χρησιμοποιώντας ως βάση θρύλους του αγωνιστικού παρελθόντος.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις