Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Hyundai: infotainment και τεχνητή νοημοσόνη από την Nvidia

13/11/2020

Νέο σύστημα ψυχαγωγίας αλλά και υπηρεσίες που θα ενισχύονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα αποκτήσουν στο μέλλον αυτοκίνητα Hyundai, Kia και Genesis χάρη στην πλατφόρμα Nvidia Drive.

H Hyundai Motor Group επεκτείνει την συνεργασία της με την Nvidia. Οι δύο κορυφαίες βιομηχανίες συνεργάζονται από το 2015 και με τις νέες εξελίξεις διευρύνουν το πεδίο συμπόρευσής τους. Μετά τα πολυτελή μοντέλα Genesis G70 και G80 που εφαρμόζουν την συγκεκριμένη πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας, ενώνουν τις δυνάμεις του σε νέα όρια, μιας και από το 2022 περισσότερα αυτοκίνητα των Hyundai, Kia και Genesis θα είναι εξοπλισμένα με Nvidia Drive.
 
Για τους μη γνωρίζοντες, η πολυεθνική εταιρεία τεχνολογιών Nvidia Corporation δημιούργησε μία πλατφόρμα που θα περιλαμβάνει στοιχεία υλικού και λογισμικού. Μέσα από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα βελτιώνει την εμπειρία του οδηγού και θα παρέχει τις πιο εξελιγμένες παροχές σε επίπεδο ήχου εικόνας, πλοήγησης και συνδεσιμότητας. «Η Nvidia έφερε στους καταναλωτές την ηλεκτρονική λειτουργικότητα και την πλούσια σε γραφικά αλληλεπίδραση του χρήστη με το infotainment πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) μετασχηματίζουμε τα συστήματα infotainment βοηθώντας το Hyundai Motor Group να αυξήσει την ασφάλεια, την αξία, και φυσικά την ικανοποίηση των πελατών, καθόλη την διάρκεια της ζωής του οχήματος» σχολίασε ο αντιπρόεδρος αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, Ali Kani.


 
Η νέα πλατφόρμα συνδεσιμότητας θα επιτρέψει στη Hyundai να δημιουργήσει μελλοντικά το δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να επεξεργάζεται μεγάλες ποσότητες δεδομένων που παράγει το ίδιο το όχημα, καθώς και πληροφορίες από εξωτερικές πηγές δεδομένων. Το «Connected Car Operating System», ή «ccOS» για συντομία, προορίζεται να προσφέρει στους επιβάτες μια πιο ευχάριστη και άνετη εμπειρία κατά την οδήγηση.
 
Στην πράξη πολλά μοντέλα των Κορεατών από το 2022 θα εξοπλίζονται με την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών, αλλά αξιοποιείται και ως πλατφόρμα για συστήματα βοήθειας και αυτόνομης οδήγησης.  «Στην Hyundai Motor Group, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία, ασφάλεια, λειτουργικότητα και απόλαυση κατά τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Η πλατφόρμα Nvidia Drive έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι επεκτάσιμη, ενεργειακά επαρκής και έχει την απόδοση που υποστηρίζει την επόμενη γενιά οχημάτων που καθορίζονται από λογισμικό» είπε  χαρακτηριστικά ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Ηλεκτρονικής Τεχνικής Μονάδας του Hyundai Motor Group, Paul Choo.
 
Το πλαίσιο προγραμματισμού Nvidia θα λειτουργήσει ως βάση για την Hyundai. Η αμερικανική πολυεθνική διαθέτει πολλή τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα χάρη στην προηγούμενη συνεργασία της με την Tesla. Η Nvidia δραστηριοποιήθηκε στην εξέλιξη πάνω Autopilot του αυτοκινητιστικού κολοσσού της Καλιφόρνια, με την Tesla πλέον να διαμορφώνει χωρίς εξωτερική συνεργασία δικό της σύστημα.


 
Εκτός από το σύνθετο περιεχόμενο ψυχαγωγίας που απαιτεί πολλή υπολογιστική ισχύ, τονίστηκε ότι η πλατφόρμα θα προσφέρει επίσης νέες δυνατότητες και προοπτικές όσον αφορά έξτρα υπηρεσίες και βοηθούς οδήγησης. Επομένως, είναι πιθανό ότι οι έξτρα λειτουργίες του οχήματος να μπορούν μελλοντικά να ενσωματώνονται σε μεταγενέστερο στάδιο. Επιπροσθέτως, ενδέχεται να καθίσται εφικτή η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσίων ή η αξιοποίηση των στάνταρ παροχών με νέες εφαρμογές λογισμικού.
 
Η Hyundai δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που υπέγραψε στενή συνεργασία με τη Nvidia. Μόλις τον Ιούνιο του 2020 η Mercedes ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το δικό της λειτουργικό σύστημα με βάση την πλατφόρμα Nvidia Drive. Σε αντίθεση με τη Hyundai, οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν ως το επί το πλείστον σε αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης. Απομένει να δούμε αν η Hyundai έχει συνάψει μια παρόμοια εκτεταμένη συνεργασία με τη Nvidia και αν οι Κορεάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν παρόμοια συστήματα υποστήριξης οδηγών με τη Mercedes. Αντίστοιχες συνεργασίες υπάρχουν με τις Audi και Honda.
 
Πρέπει να επισημανθεί ότι η Nvidia δεν αποκάλυψε τον αριθμό αυτοκινήτων στα οποία θα εγκατασταθεί η νέα πλατφόρμα της. Αρκέστηκε να δηλώσει πως είναι μεγάλος αριθμός και έφερε ως παράδειγμα τα πάνω από 7 εκατομμύρια οχήματα που έστειλε η Hyundai Motor Group το 2019. Τέλος, οι δύο εταιρείες δουλεύουν και σε ένα νέο ψηφιακό cockpit που θα συνδυάζει σε ένα σύστημα infotainment, πίνακα οργάνων και head up display. Το συγκεκριμένο project αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις