Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Κόσμημα» ο ψηφιακός πίνακας του Karoq

21/8/2017

Με το επίσημο εμπορικό του ντεμπούτο του Skoda Karoq στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσει και την έναρξη της αποχώρησης της Τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την αναλογική της παράδοση.

Το Karoq είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που χρησιμοποιεί ψηφιακό πίνακα οργάνων, με τέσσερις διαφορετικές διατάξεις που μπορούν να προγραμματιστούν ξεχωριστά.
 
Αυτές οι διατάξεις ονομάζονται «Classic», «Digital», «Info Profile» και «Reduced» και παρέχουν ένα ψηφιακό πλαίσιο, επιτρέποντας στον οδηγό να μετακινηθεί μεταξύ των διαδραστικών οθονών, να αποκτήσει πρόσβαση σε λειτουργίες τηλεφώνου, συστήματος και βοήθειας.
 
Η διάταξη «Classic» δείχνει τόσο το στροφόμετρο όσο και το ταχύμετρο ως στρογγυλά όργανα στα αριστερά και δεξιά της οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι η μεσαία περιοχή μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να απεικονίζει είτε πληροφορίες σπό το σύστημα ψυχαγωγίας είτε το σύστημα πλοήγησης, ενώ διαθέτει επίσης λειτουργία ζουμ.
 
Η διάταξη «Digital» από την άλλη διαθέτει μια κύρια οθόνη που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του πίνακα, αφήνοντας, επίσης, περιθώρια για μικρές οθόνες που δείχνουν τρέχουσα ταχύτητα, προτεινόμενη σχέση, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και ούτω καθ` εξής. Επιλέγοντας το «Info Profile» σημαίνει ότι έχετε μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ψηφιακού πίνακα, ενώ πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να τοποθετηθούν αριστερά, δεξιά και πάνω.
 
Όσο για τη διάταξη «Reduced», εμφανίζει δύο μεγάλες κύριες οθόνες, με επιπλέον βασικές πληροφορίες διαθέσιμες στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης.
 
Το νέο Skoda Karoq μπορεί ήδη να παραγγελθεί, με τους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού και συνολικά πέντε κινητήρες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις