Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέος εξοπλισμός και ταχύτερη φόρτιση στα Audi E-Tron

27/11/2020

Η Audi ανανεώνει τον εξοπλισμό στα μοντέλα E-Tron και E-Tron Sportback, προσθέτοντας νέο ταχυφορτιστή και άλλα... καλούδια για έξτρα άνεση και βελτιωμένη εμφάνιση.

Φρεσκάδα και αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα χαρίζει στα πλήρως ηλεκτρικά της SUV η Audi. Ο γερμανικός κολοσσός προσθέτει νέο εξοπλισμό στα E-Tron και E-Tron Sportback με στόχο να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερες ανάγκες των πελατών της, διευρύνοντας ταυτόχρονα την αγοραστική της βάση.
 
Βιτρίνα της ανανέωσης στην οποία προβαίνει η Audi είναι η ενσωμάτωση ενός δεύτερου on-board ταχυφορτιστή. Το συγκεκριμένο gadget διατίθεται ήδη ως επιλογή στα μοντέλα «55 quattro» και από τα μέσα του 2021 θα λανσαριστεί στις σειρές «50 quattro» αλλά και στις εκδόσεις «S».
 
Η νέα παροχή της Audi προορίζεταιγια οικιακή χρήση. Με την διαφορετική τεχνολογία και την διπλάσια ισχύ από 11 σε 22 kW ενισχύεται η ταχύτητα φόρτισης στα μεσαίας κατηγορίας πλήρως εναλλακτικά SUV. Ο νέος ταχυφορτιστής για εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) τροφοδοτείται από κατάλληλη οικιακή εγκατάσταση, ενώ απαρτίζεται από οθόνη αφής 5 ιντσών και επιτοίχια βάση. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα χρήσης εξ αποστάσεως με την εφαρμογή myAudi, μπορούμε δηλαδή να φορτίσουμε το αυτοκίνητό μας και όταν δεν είμαστε σπίτι. Μέσω του Wi Fi συνδέεται στο διαδίκτυο για να λαμβάνει όλα τα update. Η Audi συνιστά μια τριφασικό δίκτυο 400 volt για βέλτιστη απόδοση. Σύμφωνα με την βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία, μπορεί να φορτίσει τα E-Tron 55 και E-Tron 55 Sportback σε λιγότερο από 5 ώρες.


 
Επιπροσθέτως, το βελτιωμένο σύστημα φόρτισης προσφέρει επιπλέον λειτουργίες. Πιο συγκεκριμένα, το EV μπορεί να αξιολογεί τις ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος στο νοικοκυριό και να φορτίζει το αυτοκίνητο με την υπόλοιπη ισχύ, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για φόρτιση σε συγκεκριμένο χρόνο (π.χ. στο νυχτερινό ρεύμα που είναι φθηνότερο), ή εάν στο σπίτι έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά, μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τις καιρικές προβλέψεις (πότε θα έχει ηλιοφάνεια). Τέλος, μπορεί να απαγορευτεί η χρήση από τρίτα άτομα μέσω προστασίας από κωδικό PIN.
 
Πέρα από τον ταχυφορτιστή, το εσωτερικό των μοντέλων της Audi δέχεται μικρές τεχνολογικές επεμβάσεις που προσίδουν έξτρα άνεση. Χαρακτηριστική περίπτωση το ανανεωμένο τιμόνι, στο οποίο υπάρχει ειδική ρύθμιση αφής για το σύστημα adaptive cruise assist. Οι οδηγοί θα πρέπει να το αγγίξουν μόνο μία φορά το λεπτό για να διασφαλίσουν ότι το σύστημα παραμένει ενεργό και διατηρεί τις οδηγίες που έχει λάβει για. Το σύστημα της Audi που εμπίπτει στο επίπεδο 2 αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο για να διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του και βοηθά τον οδηγό να επιταχύνει, να φρενάρει, να διατηρεί ταχύτητα και να διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Φυσικά, όπως τονίζει και η Audi, ο οδηγός εξακολουθεί να είναι πλήρως υπεύθυνος για την κατεύθυνση του E-Tron, παρά την έξτρα υποβοήθεια που του δίνει το ACA. 


 
Η ανανέωση του εξοπλισμού περιλαμβάνει ακόμη νέες ζάντες, μιας και πέρα από το βασικό σετ των 20 ιντσών και την προαιρετική επιλογή επιφάνειας 21 ίντσες, η γερμανική μάρκα να λανσάρει νέες ζάντες πέντε ακτινών  9,5 × 22 ίντσες σε ελαστικά 265/40. Θα έχουν γυαλιστερό φινίρισμα σε γκρι απόχρωση με κατασκευή από τιτάνιο.


 
Τα 2021 E-Tron και E-Tron Sportback διατίθενται ήδη προς παραγγελία και ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς το τέλος του χρόνου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις