Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο 75χρονος με το Golf R των 600 ίππων! (+vid)

Διαβάστηκε από 11507 αναγνώστες - 3/2/2020

O ηλικιωμένος αυτός κύριος δεν δίστασε να αγοράσει ένα εργοστασιακό Golf R και να του προσφέρει μια σειρά από αναβαθμίσεις φτάνοντας την απόδοση του μοτέρ στα 600 άλογα. Δείτε το video.

Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει η καλώς εννοούμενη τρέλα ενός 75χρονου άνδρα από την Βρετανία που να πούλησε την ΒΜW M135i που κατείχε και να αγοράσει ένα VW Golf R στην προ-facelift έκδοσή του.

Ο άνδρας όμως δεν έμεινε εκεί αλλά αποφάσισε να προσφέρει στο νέο του hot hatch μια σειρά από αναβαθμίσεις με σκοπό να ανεβάσει την απόδοση του 4κύλινδρου 2λιτρου μοτέρ στα 600 άλογα, χάρη σε ένα πρωτότυπο νέας τεχνολογίας turbo από τον βελτιωτικό οίκο Turbonetics, για το οποίο ο 75χρονος αναφέρει πως «κάνει όλη την δουλειά».

Μάλιστα, σημειώνεται πως, αν και υπήρχε η δυνατότητα να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ιπποδύναμη του μοντέλου, ο ιδιοκτήτης αυτός σε κοινή απόφαση με τον οίκο αποφάσισαν να κρατήσουν την ιπποδύναμη στα 600 άλογα, έτσι ώστε να μην «χαθεί» κάτι από την αξιοπιστία του κινητήρα. Μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί ακόμα νέο intercooler, μοναδική αντλία καυσίμου, εξάτμιση Milltek (κυρίως για τον ήχο) κ.α

Διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση του Golf R δεν έχουν γίνει, κάτι που το κάνει το ιδανικό sleeper αυτοκίνητο, με τον ιδιοκτήτη του μάλιστα να αναφέρει ότι χάρη στις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στο κιβώτιο DSG, οι αλλαγές σχέσεων γίνονται πλέον σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις