Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Cadillac XLR.

Ο αδιάκριτος γείτονας έγινε σωτήρας του

17/9/2018

Ξινή βγήκε σε έναν 75χρονο άνδρα βολτάρει με την Cadillac του όταν το αμερικάνικο roadster έμεινε από μπαταρία και τον εγκλώβισε. Διαβάστε τι έγινε.

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η απόφαση ενός 75χρονου άνδρα στο Cleveland των ΗΠΑ να πάει μια βόλτα με την Cadillac XLR κατασκευής 2006 που είχε στο γκαράζ του. Ο ηλικιωμένος άνδρας με το όνομα Peter Pyros αναγκάστηκε να περάσει 14 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο σε συνθήκες αφόρητης ζέστης όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο.

Μα πως έγινε αυτό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Ο λόγος είναι ότι η Cadillac είχε μείνει από μπαταρία, κάτι που σημαίνει πως το κουμπί που ανοίγει ηλεκτρικά τις πόρτες του αυτοκινήτου δεν ανταποκρινόταν. Η εταιρεία φυσικά έχει προβλέψει τέτοιες καταστάσεις και έχει τοποθετήσει έναν μοχλό στο πάτωμα του αυτοκινήτου δίπλα από τα καθίσματα με τις απαραίτητες ενδείξεις ενώ αναφέρει την ύπαρξη του και στον οδηγό χρήσης.

Ο 75χρονος όμως άνδρας δεν ήξερε την ύπαρξη του και, όπως ο ίδιος αναφέρει, είχε συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα πεθάνει λέγοντας: « To είχα πάρει απόφαση. Ζήτησα από το Θεό να με βοηθήσει αλλά μετά είπα ότι αν είναι αυτός ο τρόπος που θα πεθάνω, θα το κάνω». Σημαντικός παράγοντας ήταν η αφόρητη ζέστη που κυμαινόταν εκείνες τις μέρες στους 35 βαθμούς, ενώ ο Peter Pyros άρχισε να πανικοβάλλεται όταν παρά τις φωνές του και την προσπάθεια του να σπάσει τα παράθυρα δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, η περιπέτεια του 75χρονου είχε αίσιο τέλος χάρη στην περιέργεια ενός γείτονα που πρόσεξε πως η πόρτα του γκαράζ είχε μείνει ανοιχτή για τόσες ώρες. Αφού πλησίασε τον Peter συνομίλησε και μαζί του και κάλεσε αμέσως την αστυνομία ενώ μετά ήρθε και ένα συνεργείο για να βάλει μπαταρία στην Cadillac και να απεγκλωβιστεί ο ιδιοκτήτης.

Όταν έμαθε ο 75χρονος ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε χειροκίνητος μοχλός για να ανοίξει την πόρτα είπε πως αν και το γνώριζε δεν μπορούσε να τον βρει ενώ δεν είχε στο αμάξι του το βιβλίο οδηγιών. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του για να μηνύσει την εταιρεία γιατί δεν τοποθέτησε σε πιο εμφανές σημείο τον συγκεκριμένο μοχλό… Η εταιρεία πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πορεία της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις