Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Οι πιο παράξενοι αγώνες ταχύτητας στον κόσμο

15/9/2020

Τί λέτε για κατάβαση λόφου με παιδικά αυτοκίνητα Barbie; Ή μήπως για πρωτάθλημα αγώνων με τρίκυκλα; Δείτε τους πιο περίεργους αλλά επαγγελματικά οργανωμένους αγώνες στο κόσμο.

Ο κόσμος θέλει να τρέχει με ό,τι έχει ρόδες. Και επειδή δεν έχουν όλοι τα λεφτά για να μπουν σε κάποιο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα, φρόντισαν να δημιουργήσουν κάτι για… το δικό τους budget.  
 
Extreme Barbie Jeep Racing


Ναι, καλά διαβάσατε! Από το 2008 υπάρχει ο συγκεκριμένος ετήσιος αγώνας όπου ενήλικες (με ιδιωτική ασφάλιση ελπίζουμε) κατεβαίνουν έναν απότομο λόφο «δαμάζοντας» παιδικά ροζ μικρά αυτοκίνητα με στόχο τον τερματισμό και τους λιγότερους πιθανούς τραυματισμούς.  Μοναδικός κανόνας, είναι η κάθε κατάβαση να γίνεται από 2 διαγωνιζόμενους ταυτόχρονα και στο τέλος του αγώνα το αυτοκινητάκι, να έχει ακόμα την δυνατότητα να ρολάρει.
 

Αγώνες ταχύτητας με μηχανές του γκαζόν


Αμερική, πού αλλού; Με 28 χρόνια παρουσίας, μη γελάσετε, αλλά αποτελεί έναν από τους παλαιότερους θεσμούς και μάλιστα διαθέτει και χορηγό την εταιρία STA-BIL. Η οργάνωση είναι εξαιρετική και υπάρχουν πίστες σε πολλές πολιτείες, την ώρα που διαθέτει και σταθερό κοινό. Φυσικά έχουν αφαιρεθεί οι λεπίδες από τα οχήματα, όμως όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, υπάρχει αφοσίωση και πάθος ακόμα και για… τις μηχανές του γκαζόν.
 
Αγώνες με τρίκυκλα της Piaggio


Το τρίκυκλο Ape της Piaggio είναι ένα εργαλείο για την δουλειά μερικών και φυσικά το τελευταίο μέρος που θες να απολαύσεις τις χάρες του, είναι μία πίστα. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο έχει δημιουργηθεί ειδικός αγώνας, ώστε οι οδηγοί τους να αποδείξουν ότι μπορούν να κουμαντάρουν τις τρελές κλίσεις του ακόμα και σε… βρεγμένη πίστα. Μάλιστα έχουν το δικαίωμα να επέμβουν στο μοτέρ και να ανεβάσουν τα κυβικά μέχρι τα 100.
 

Power Racing Series ή αλλιώς «πειραγμένα παιδικά μοτέρ»


Πας στο γκαράζ σου, βρίσκεις το παιδικό αυτοκινητάκι του γιου σου και έχεις ταβάνι τα 500 ευρώ. Τί μπορείς να φτιάξεις που θα ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα 50 παρόμοια αυτοκινητάκια της γειτονιάς σου; Αυτό είναι το concept του Power Racing Series το οποίο διαθέτει μέχρι και κατηγορία αντοχής 75 λεπτών με μόνο κανόνα να μην αλλάξεις τις αρχικές ρόδες του οχήματος. Δεν ακούγεται άσχημο.


 
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νταλίκας


Αρκετό γνωστό στους φίλους της αυτοκίνησης, όχι και τόσο στον υπόλοιπο κόσμο. Ένα πραγματικά οργανωμένο πρωτάθλημα με τα όλα του, που έχει στόχο να αποδείξει αφενός τις ικανότητες της νταλίκας κάθε εταιρίας, αλλά και του οδηγού φυσικά. Με πολλές πίστες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, θεωρείται ένας χορός εκατομμυρίων με ιδιαίτερο θέαμα και πολλούς φανατικούς οπαδούς.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις