Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια λάθη έχουμε κάνει όλοι στο πλύσιμο του αυτοκινήτου?

Διαβάστηκε από 11191 αναγνώστες - 19/2/2020

Όλοι πλένουμε τα αμάξια μας, κάνουμε όμως και αυτά τα 5 λάθη τα οποία καλό θα ήταν να αποφεύγουμε.

Η λάθος ώρα
Ναι, με το να πλυθεί το αμάξι μέσα στο καταμεσήμερο και με καυτό ήλιο θα το στεγνώσει πιο γρήγορα, ποιος είπε όμως πως αυτό είναι καλό; Οι ψηλές θερμοκρασίες στεγνώνουν και νωρίτερα τις σαπουνάδες, οι σαπουνάδες θα προκαλέσουν λεκέδες και τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο καλό όσο θα το θέλαμε.

Η λάθος προετοιμασία
Πόσες φορές πάνω στη βιασύνη μας ξεκινήσαμε να πλένουμε το αμάξι χωρίς να το προετοιμάσουμε σωστά. Για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία θα πρέπει να το έχουμε βρέξει καλά. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν φύγει από πάνω χώματα, πέτρες, χαλίκια και βότσαλα. Σκεφτείτε λίγο τι ζημιά θα προκληθεί αν καταλάθος πιαστεί πάνω στο σφουγγάρι ένα χαλίκι… Ή πόσο χειρότερα θα γίνει το αμάξι αν έχει μείνε χώμα πάνω και με το νερό το πλένουμε με λάσπη…

Δεν προσέχουμε τι βάζουμε
Το πλύσιμο του αυτοκινήτου δεν είναι και η πιο απλή υπόθεση. Το χρώμα του χρειάζεται προσοχή για να μην υποστεί φθορές. Το να επιλέγουμε λοιπόν προϊόντα που δεν έχουν προτείνει οι ειδικοί για το αμάξι μας δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να συμβάλει στο ξεθώριασμα του χρώματος κι έτσι η βρωμιά τελικά να μην είναι το πρόβλημά μας…

Εδώ χρειάζονται οι κουβάδες
Σε περίοδο μουντιάλ δεν πρέπει να μιλάμε για κουβάδες όμως στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται. Οι πλείστοι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος του αμαξιού μας χρησιμοποιούμε ένα κουβά που στην αρχή έχει το καθαρό νερό με το απορρυπαντικό και καταλήγει να μαζεύει όλες τις βρωμιές που υπήρχαν στο όχημα. Η σωστή διαδικασία όμως περιλαμβάνει 2 κουβάδες. Έναν μόνο με νερό κι ένα με σαπουνάδα. Οι δύο κουβάδες δίνουν τη δυνατότητα το ξέπλυμα να γίνεται την ίδια ώρα και να μην υπάρχει ο κίνδυνος των λεκέδων από σαπουνάδες που στέγνωσαν.

Το αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του
Όχι φίλε, όση επιμέλεια χρειάζεται στο πλύσιμο, άλλη τόση χρειάζεται και στο στέγνωμα το αμάξι. Αν οι στάλες στεγνώσουν πάνω στο αυτοκίνητο τότε οι λεκέδες είναι δεδομένοι. Αφήστε που σε κατοπινό στάδιο υπάρχει κίνδυνος και για το χρώμα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις