Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος οδήγησης στη βροχή?

8/11/2019

Έρχονται έντονες βροχοπτώσεις καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις όταν οδηγείς στη βροχή;

1) Φώτα πορείας 
Η μεγάλης έντασης βροχή περιορίζει την ορατότητα. Ανοίξτε τα φώτα πορείας έτσι ώστε να είστε ακόμα περισσότερο ορατοί στους υπόλοιπους οδηγούς.

2) Θάμπωμα τζαμιών 
Ανοίξτε τον κλιματισμό για όση ώρα διαρκέσει η βροχή έτσι ώστε να μειώσετε το θάμπωμα των τζαμιών. Φροντίστε το κλιματιστικό σας να είναι καλά συντηρημένο και τον χειμώνα γιατί θα σας σώσει.



3) Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη απόσταση για το φρενάρισμα.
Οι βρεγμένοι δρόμοι αυξάνουν το «μήκος» του φρεναρίσματος  για αυτό φροντίστε να πατήσετε το φρένο αρκετά μέτρα πριν από εκεί που συνηθίζατε.

4) Υπόθεση προσπέρασμα.
Το προσπέρασμα είναι πολύ πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια της βροχής. Η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου  ενώ είναι αρκετά δυσκολότερος και ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων οχημάτων.



5) Μην βουτάτε με ταχύτητα στις «λίμνες»
Μπορεί να είναι εντυπωσιακό το θέαμα με τα νερά να πετάγονται περνώντας με μεγάλη ταχύτητα από τα συσσωρευμένα νερά καλό θα ήταν όμως να το αποφύγετε. Ο ένας λόγος είναι πως τα νερά που εκτοξεύονται δεν αποκλείεται να προσγειωθούν στα μηχανικά τμήματα του αυτοκινήτου. Ο έτερος λόγος είναι πως δεν μπορείς να γνωρίζεις τι «κρύβεται» κάτω από τα νερά... Κι αν αυτό είναι μία μεγάλη λακκούβα τότε το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις