Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την εξέλιξη του Pop.Up Next concept, συνεχίζει η Audi ενημερώνοντας το κοινό για την πορεία του ιπτάμενου αυτοκινήτου.

H εταιρεία κατά τη διάρκεια του Drone Week που έλαβε χώρα στο Αμστερνταμ, πραγματοποίησε μία δοκιμαστική πτήση του αυτοκινήτου.

Πρώτο επιτυχημένο τεστ για το ιπτάμενο Audi

29/11/2018

Την εξέλιξη του Pop.Up Next concept, συνεχίζει η Audi ενημερώνοντας το κοινό για την πορεία του ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία κατά τη διάρκεια του Drone Week που έλαβε χώρα στο Αμστερνταμ, πραγματοποίησε μία δοκιμαστική πτήση του αυτοκινήτου, η οποία ωστόσο δεν έγινε με ένα πρωτότυπο κανονικών διαστάσεων, αλλά με ένα μοντέλο κλίμακας 1: 4.  Σύμφωνα με τη μάρκα το μικρό αυτοκίνητο μεταφέρθηκε κανονικά από τους έλικες στο έδαφος και στη συνέχεια χωρίς αυτούς κινήθηκε αυτόνομα στους προκαθορισμένους χώρους.
 
Για αυτούς που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται να θυμίσουμε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά ελαφρύ μικροσκοπικό αυτοκίνητο δύο επιβατών, που μπορεί να κινηθεί είτε στο δρόμο είτε στον αέρα. Για να μπορέσει το όχημα να πετάξει, πρέπει να προσαρμόσει στην οροφή του μια πλατφόρμα που έχει τέσσερις έλικες και μοιάζει με drone. Οι έλικες τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό κινητήρα 60 kW, ο οποίος με τη σειρά του παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 70 kWh και του επιτρέπουν να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 120 χλμ./ώρα, ενώ μπορεί να ταξιδέψει για 50 χιλιόμετρα.

Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, μπορεί να κινείται για 130 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, η διάρκεια της οποία είναι μόλις 15 λεπτά, ενώ αναφορικά με την μέγιστη ταχύτητα λέγεται πως αυτή θα ανέρχεται στα 100χλμ./ώρα.
 
Οι Audi, Airbus και Italdesign που έχουν κατασκευάσει το Pop.Up Next πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε μεγάλες πόλεις ως υπηρεσία ταξί, καθώς οι επισκέπτες θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί με αεροπλάνο. Στη συνέχεια το ιπτάμενο Pop.Up Next θα τους μεταφέρει στο κέντρο της πόλης, όπου θα προσγειωθεί σε ένα χώρο για τη συνέχεια της διαδρομής και τον τελικό προορισμό τους που θα γίνει οδικώς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις