Πως το «βουνό» από την Ρωσία ξεφτιλίζει μια Porsche 718 Cayman? [video]

Διαβάστηκε από 23779 αναγνώστες - 8/7/2020

Πολλά είναι τα παράξενα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά καιρούς στους δρόμους της Ρωσίας, ωστόσο αυτό είναι πιθανότητα ένα από τα πιο μυστηριώδη. Aνεξήγητο είναι το πως μπόρεσε να επικρατήσει της Porsche 718 Cayman αυτό το ρωσικό φορτηγό. Δες το video...

 
 
Ο λόγος είναι ότι με μάρτυρα το παρακάτω video, βλέπουμε ένα φορτηγό με την ονομασία ZIL-130 να «ρίχνει ξύλο» σε Porsche 718 Cayman σε αγώνα drag. Μάλιστα, είναι τόσο λίγες οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για αυτό το φορτηγό που κάνουν το επίτευγμα του ακόμα πιο συναρπαστικό.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, αυτό το βαρύ όχημα κατασκευαζόταν από το 1966 έως το 1994 στη Ρωσία και χρησιμοποιήθηκε σε πλήθος εργασιών, ενώ υπήρχε μια περίοδος που έφερε πάνω του πυραύλους για στρατιωτική χρήση. Το μεταξόνιο του κανονικά είναι 3.800 χλστ., αν και στο video φαίνεται πως είναι αρκετά μικρότερο.

Η ισχύς στο μοντέλο παραγωγής πήγαζε από έναν V8 κινητήρα 6,0 λίτρων, ωστόσο είναι σίγουρο πως κάτι άλλο κρύβεται κάτω από το καπό για να μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο όχημα να επικρατήσει της Porsche 718 Cayman, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως έχει το μοτέρ μιας X5 M απόδοσης 700 ίππων.

Δείτε το video...
 

Tags: PORSCHE