Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Safety Shield 360 σε δέκα νέα μοντέλα Nissan

20/10/2020

Η Nissan εγκαινιάζει σε δέκα μοντέλα του 2021, το νέο σύστημα ασφαλείας με την ονομασία «Safety Shield 360», εισάγοντας ένα πακέτο με έξι συνολικά τεχνολογικές αναβαθμίσεις.

Η ιαπωνική βιομηχανία αναβαθμίζει την ποιότητα των μοντέλων που θα λανσάρει στην αγορά μέσα στο 2021, εστιάζοντας στην έννοια της ασφάλειας. Το πλάνο περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενημερωμένων συστημάτων ασφαλείας σε δέκα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, καθιστώντας ως σταθερό εξοπλισμό την τεχνολογία με ονομασία «Safety Shield 360».
 
Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ουσιαστικά είναι ένα πλήρες πακέτο με έξι επιμέρους τεχνολογικές βελτιώσεις. Ειδικότερα, το Safety Shield 360 περιλαμβάνει σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης όταν εντοπίζεται πεζός πλησίον του αυτοκινήτου, αισθητήρες ανίχνευσης για μεγαλύτερη ορατότητα και φωτισμό (χαμηλώνει-δυναμώνει τους προβολείς αν δει άλλο όχημα), ηχητική ειδοποίηση όταν το όχημα βγαίνει εκτός λωρίδας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, προειδοποίηση και βοήθεια στην κατεύθυνση στα τυφλά σημεία, αυτόματο φρενάρισμα των πίσω τροχών, καθώς και μία έξτρα ειδοποίηση που μας γνωστοποιεί αν κάποιο αυτοκίνητο βρίσκεται πίσω μας σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορέσουμε άμεσα να αποφύγουμε πιθανή σύγκρουση.



Η παραπάνω τεχνολογική αναβάθμιση μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ασφαλείας Toyota Safety Sense και Honda Sensing Suite.

Όπως τονίστηκε, δέκα δημοφιλή μοντέλα της Nissan θα λάβουν ως πρόσθετο αλλά μόνιμο πλέον, τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Μέχρι πρότινος, η δυνατότητα αυτή υπήρχε μόνο σε έξι συνολικά εκδόσεις, τις Sentra, Leaf, Maxima, Kicks, Rogue Sport και Titan. Το 2021 Rogue είναι η μία επιπλέον σειρά που θα λάβει το νέο σύστημα ασφαλείας ενώ τους άλλους τρεις «επιλαχόντες» η Nissan θα τους γνωστοποιήσει τους προσεχείς μήνες, με τα Nissan Frontier και Nissan Z να θεωρούνται... φαβορί.

«Η προσφορά αυτών των τεχνολογιών ασφάλειας ως βασικού εξοπλισμού σε δέκα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα μας είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο προστασίας μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς οδηγούς να είναι ασφαλείς, ειδικά όταν συνηθίζουν να είναι σε πολυσύχναστους δρόμους», δήλωσε ο Andy Christensen, ανώτερος διευθυντής και επικεφαλής στον τομέα τεχνολογίας της Έρευνας Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, Nissan Technical Center North America.
 
Οι Ιάπωνες επιδιώκουν να φέρουν ανανέωση και φρέσκια αύρα σε ένα γενικότερο πλαίσιο στα υπό κατασκευή μοντέλα τους ώστε να μην χάσουν έδαφος σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Το 2022 η Nissan σκοπεύει να εισάγει στην αγορά δώδεκα νέα μοντέλα, επικεντρώνοντας στις σειρές C, D, αλλά και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Απώτερος στόχος, οι ετήσιες πωλήσεις να αγγίξουν εξαψήφιο νούμερο στα τέλη του 2023.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις