Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Skoda: Νέα εφαρμογή για τη διάγνωση προβλημάτων

9/10/2020

Η Skoda έχει αναπτύξει μια εφαρμογή που θα μπορεί να κάνει τη διάγνωση των προβλημάτων του αυτοκινήτου τόσο εύκολη όσο και η ευχρηστία του smartphone σας.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Sound Analyzer και καταγράφει ήχο ενώ το όχημα λειτουργεί και στη συνέχεια συγκρίνει την εγγραφή με αποθηκευμένα μοτίβα ήχου

Εάν κάτι δεν πάει καλά στο αυτοκίνητο, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τους τεχνικούς και θα τους πει πού να αναζητήσουν προβλήματα με ακρίβεια μεγαλύτερη από 90%. Η Skoda λέει ότι η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει δέκα μοτίβα ήχου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το σύστημα διεύθυνσης, τον συμπιεστή κλιματισμού και τους συμπλέκτες στο κιβώτιο ταχυτήτων άμεσης αλλαγής (DSG).



Με άλλα λόγια, η εφαρμογή μετατρέπει το εγγεγραμμένο αρχείο ήχου σε φασματογράφημα που απεικονίζει οπτικά τα ακουστικά σήματα. Στη συνέχεια, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συγκρίνει το αρχείο με αποθηκευμένες εγγραφές για τον εντοπισμό αποκλίσεων. Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμος λειτουργεί για να προσδιορίσει ποιες είναι οι αποκλίσεις και πώς να διορθωθούν. 

Η εφαρμογή υπόσχεται πολλά οφέλη τόσο στους πελάτες όσο και στους αντιπροσώπους. Όπως εξήγησε η Skoda, το Sound Analyzer καθιστά τη συντήρηση του οχήματος πιο αποτελεσματική και μειώνει το χρόνο που περνούν τα οχήματα στο συνεργεία για επισκευές. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ικανοποίηση των πελατών και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η Skoda δοκιμάζει την εφαρμογή ως μέρος πιλοτικού έργου σε 14 διαφορετικές χώρες. Συμμετείχαν επίσης 245 έμποροι καθώς παρείχαν ηχογραφήσεις για τη «διαδικασία μάθησης» του λογισμικού.


Η Τσέχικη εταιρία υπαινίχθηκε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μελλοντικά μοντέλα μέσω ειδικών αισθητήρων που ακούνε ανωμαλίες. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει προβλέψιμη συντήρηση καθώς οι προγραμματισμένες επισκευές θα γίνονται μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή των πωλήσεων της Skoda, Stanislav Pekař, το Sound Analyzer είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα των νέων ευκαιριών που μπορεί να δημιουργήσει η ψηφιακή εποχή στη Skoda, ακόμη και σε όρους μεταπωλήσεων. Παράλληλα θα συνεχιστεί η χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης ώστε να παρέχεται στους πελάτες της εταιρίας πιο εξατομικευμένη υπηρεσία, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία των πελατών ακόμη περισσότερο. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις