Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Stellantis: νέα ανταλλακτικά για θρυλικά ιταλικά μοντέλα

25/5/2021

Χαράς ευαγγέλια για τους συλλέκτες! Η Stellantis ξεκινά την παραγωγή γνήσιων ανταλλακτικών για παλαιότερες Alfa Romeo, Lancia και Fiat, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής Delta HF Integrale Evo. Ποιες εταιρείες θα θέλατε να ακολουθήσουν το παράδειγμα;

Η Stellantis ξεκινά να παράγει ανταλλακτικά για συγκεκριμένα κλασσικά μοντέλα των εταιρειών του ομίλου. Ένα από αυτά τα οχήματα είναι και η θρυλική Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, για την οποία το τμήμα Heritage Parts θα κατασκευάσει 7 διαφορετικούς κωδικούς εξαρτημάτων. Ο συνολικός αριθμός κωδικών ανταλλακτικών που θα κατασκευαστούν θα είναι 31, και τα μοντέλα που θα περιλαμβάνονται θα είναι μεταξύ άλλων οι Alfa Romeo GTV, Spider, GT, 147 και 156, καθώς και τα Fiat Coupe και Barchetta.

Τα 21 ανταλλακτικά θα είναι εξαρτήματα φανοποιείας, όπως πόρτες, καπό, και προφυλακτήρες, ενώ τα υπόλοιπα 10 θα αφορούν συστήματα ψεκασμού. Τα υλικά κατασκευής είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνταν όταν τα μοντέλα βρίσκονταν σε παραγωγή. Για τις πόρτες, τα φτερά και το καπό της Lancia Delta HF Integrale Evoluzione το μέταλλο είναι χάλυβας με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, το οποίο έχει υποστεί επιπλέον γαλβανισμό για καλύτερη προστασία από τη σκουριά.



Τα καλούπια που χρησιμοποιούνται είναι επίσης τα αυθεντικά, και στην περίπτωση της «Deltona», όπως είναι το προσωνύμιο της κορυφαίας Delta, έχουν τελειοποιηθεί μέσω τεχνολογίας 3D Scanning υψηλής ακρίβειας από αυτοκίνητο που ανήκει στη συλλογή της εταιρείας.

Το τμήμα «Heritage Parts» αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Mopar, που είναι υπεύθυνη για την παροχή ανταλλακτικών και υπηρεσιών για την Chrysler, με την FCA. Αμφότερες οι εταιρείες είναι πλέον μέλη του ομίλου Stellantis, ο οποίος, μέσω αυτής της κίνησης δείχνει πως τιμά όχι μόνο την «κληρονομιά» του, αλλά και γενικότερα την αυτοκινητική ιστορία, αφού χάρη στην παραγωγή νέων ανταλλακτικών, η αναπαλαίωση, και επομένως η σωστή λειτουργία και κυκλοφορία των εμβληματικών ιταλικών μοντέλων γίνεται πιο εύκολη.
Η «Heritage Parts» εγκαινιάστηκε το 2019, με την παραγωγή εξαρτημάτων για την Lancia Delta HF Integrale Evoluzione.

Η διάθεση των εξαρτημάτων μπορεί να γίνει μέσω του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου των εταιρειών, όσο και μέσω διαδικτύου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις