Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Στους 300 ίππους το Toyota GR Yaris βρετανικού οίκου

15/1/2021

Φαίνεται ότι κάποιοι δεν αρκούνται στους 261 ίππους του Toyota GR Yaris, με αποτέλεσμα οι βελτιωτικοί οίκοι να προσφέρουν ήδη τα πρώτα πακέτα αναβάθμισης. Ας δούμε το «Stage 1» του βρετανικού Litchfield.

Λίγους μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψη του κορυφαίου Toyota GR Yaris, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα πακέτα αναβάθμισης του ιαπωνικού μοντέλου. Αυτή τη φορά θα μας απασχολήσει ο βρετανικός οίκος Litchfield, ο οποίος προσφέρει αύξηση ισχύος, αλλά και κιτ βελτίωσης της δυναμικής συμπεριφοράς.

Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι το Toyota GR Yaris εξοπλίζεται με έναν από τους ισχυρότερους τρικύλινδρους κινητήρες παραγωγής, ο οποίος στην εργοστασιακή του έκδοση αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Στην περίπτωση του οίκου Litchfield, έπειτα από αναβάθμιση επιπέδου Stage 1, η ισχύς αυξάνεται στους 360 ίππους και η ροπή στα 385 Nm.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έγινε αρχικά ένας επαναπρογραμματισμός της ECU, ώστε να αυξηθεί η πίεση υπερπλήρωσης. Βέβαια, οι αλλαγές δεν περιορίστηκαν μόνο εκεί, αφού αντικαταστάθηκε η πολλαπλή εισαγωγής και το σύστημα εξάτμισης, ενώ τοποθετήθηκε και ένα νέο intercooler.



Η αναβάθμιση ολοκληρώθηκε με αλλαγές στο σύστημα ανάρτησης, όπου οι Βρετανοί τοποθέτησαν ελατήρια της Nitron και ρυθμιζόμενη ανάρτηση Coilover. Επιπρόσθετα, τα εργοστασιακά συνεμπλόκ αντικαταστάθηκαν με πολυουθεράνης, ώστε να βελτιωθεί η ακαμψία του πλαισίου. Τέλος, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τοποθετήθηκε κλωβός ασφαλείας (roll cage), αλλά και αγωνιστικά καθίσματα τύπου μπάκετ.

Εξωτερικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη συνολική εμφάνιση του Toyota GR Yaris πέρα από, μία διακριτική λωρίδα στο κάτω μέρος του αμαξώματος, όπου αναγράφεται το όνομα του βρετανικού οίκου. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις