Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα μοντέλα που συντρόφευσαν τον πιο εμβληματικό James Bond

Τα μοντέλα που συντρόφευσαν τον πιο εμβληματικό James Bond

31/12/2023

2) Bentley Mark IV Drophead (1935) – From Russia with Love (1963)
Την επόμενη χρονιά, o Sean Connery επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη σαν James Bond, αυτή τη φορά οδηγώντας μια Bentley Mark IV Drophead, η οποία ήταν ήδη 30 ετών το 1963.
Ίσως η επιλογή αυτού του αυτοκινήτου να οφειλόταν στο γεγονός πως σε αρκετά από τα μυθιστορήματα του Ian Fleming, ο πράκτορας 007 οδηγούσε μια Bentley του 1932.



3) Aston Martin DB5 (1963) – Goldfinger (1964) και Thunderball (1965)
Ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο όλων των ταινιών James Bond και από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες γενικότερα, η πανέμορφη Aston Martin DB5, που μάλιστα μετά από τις περιποιήσεις του Q διέθετε πολυβόλα, αμυντικά όπλαεκτοξευόμενο κάθισμα και άλλα gadgets, έκανε την εμφάνισή της το 1964 στο «Goldfinger».

Η παρουσία της στην ταινία ήταν τόσο εικονική, που από τότε εμφανίστηκε και σε άλλες 5 ταινίες, μία εκ των οποίων και το αμέσως επόμενο της σειράς, το «Thunderball», στο οποίο πρωταγωνιστούσε ξανά ο Sir Shaun.



4) Toyota 2000 GT (1967) – You Only Live Twice (1967)
Η ταινία «You Only Live Twice», η οποία είναι η 5η ταινία James Bond, διαδραματίζεται στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Τι πιο ταιριαστό λοιπόν από την επιλογή του πρώτου supercar της Ιαπωνίας για αυτοκίνητο του πράκτορα 007; Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το Toyota 2000GT, ένα αυτοκίνητο γρήγορο, δυνατό, επικίνδυνα όμορφο και υπερβολικά σπάνιο, αφού κατασκευάστηκαν μόνο 351 τεμάχια.

Επειδή ο Sean Connery ήταν ψηλός και δεν χωρούσε άνετα στο Ιαπωνικό coupe, η Toyota ανέλαβε να μετασκευάσει 2 κλειστά μοντέλα σε roadster, στο εξωφρενικά μικρό χρονικό διάστημα των 2 εβδομάδων.



5) Ford Mustang Mach 1 (1971) – Diamonds are Forever (1971)
Μετά το «You Only Live Twice», ακολούθησε το «On Her Majestys Secret Service», στο οποίο δεν πρωταγωνίστησε ο αγαπημένος μας Σκώτος ηθοποιός.
Ο Sean Connery επέστρεψε στο ακριβώς επόμενο «Diamonds are Forever», που διαδραματίζεται στο Las Vegas και περιέχει μία από τις καλύτερες σκηνές καταδίωξης της αρχικής περιόδου των ταινιών James Bond.
Στην ταινία ο 007 οδηγεί μια κατακόκκινη Ford Mustang Mach 1 την οποία οδηγεί και στις 2 ρόδες, προκειμένου να ξεφύγει από την αστυνομία και τον τοπικό Σερίφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Las Vegas Strip, μία από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης και ουσιαστικά η πεμπτουσία του Las Vegas, έσφυζε από κινητικότητα και ως εκ τούτου στα πεζοδρόμια υπήρχαν πάρα πολλοί τουρίστες οι οποίοι παρακολουθούσαν τη δράση που εξελισσόταν μπροστά τους, κάτι που οι παραγωγοί ήλπιζαν πως θα περνούσε απαρατήρητο από τους θεατές.
Αλλο ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι πως η Ford προσέφερε στους παραγωγούς όσα αυτοκίνητα χρειάζονταν για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αρκεί ο James Bond να οδηγούσε μια Mustang, γι αυτό και όσα οχήματα διαλύθηκαν στις σκηνές με τα τρακαρίσματα, ήταν μοντέλα της εταιρείας με το μπλε οβάλ σήμα.
 
 

Σελ.
1
Τα αυτοκίνητα του καλύτερου James Bond
Σελ.
2
Τα μοντέλα που συντρόφευσαν τον πιο εμβληματικό James Bond