Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν σε λάθος εποχή

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν σε λάθος εποχή

Διαβάστηκε από 11933 αναγνώστες - 24/4/2024

2) Pontiac Aztek
Το Pontiac Aztek ήταν ένα crossover που παρουσιάστηκε το 2000 και έγινε γνωστό για την αμφιλεγόμενη αισθητική του. Το αυτοκίνητο λανσαρίστηκε ως ένα «sport όχημα αναψυχής», και διέθετε καινοτόμα αξεσουάρ όπως αφαιρούμενο ψυγειάκι και ενσωματωμένο αντίσκηνο, για τους λάτρεις του camping. Η εταιρεία θεώρησε πως το μοντέλο θα είχε επιτυχία σε νεαρές ηλικίες που θα ήθελαν ένα cool, sport SUV, και θα σημείωνε καλές πωλήσεις. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε.

20 χρόνια μετά, η αγορά βρίθει από crossover με παρόμοιες αναλογίες και διαιρούμενα φωτιστικά σώματα εμπρός – όπως ακριβώς και του Aztek- και θεωρούμε πως το ριζοσπαστικό όχημα του κύριου White στο Breaking Bad, θα είχε πολύ καλύτερη πορεία στις μέρες μας.



3) Honda Insight ZE1
Το Honda Insight εμφανίστηκε το 1999 και ήταν το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο στην αγορά της Αμερικής, αφού το αντίπαλο Toyota Prius, που είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία το 1997, πήγε στις ΗΠΑ το 2000.

Η πρώτη γενιά του Honda Insight ήταν ιδιαίτερα  επαναστατική, και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που το αυτοκίνητο δεν ευδοκίμησε ιδιαίτερα. Το αμάξωμά του ζύγιζε 870kg, είχε εξαιρετική αεροδυναμική, με συντελεστή 0,25, και ο σχεδιασμός του ήταν φουτουριστικός, με καλυμμένους τους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας ήταν τρικύλινδρος 1000 κυβικών, ο οποίος απέδιδε 67 ίππους.

Το μοντέλο δεν κατάφερε να κάνει τις πωλήσεις που πέτυχε το Toyota Prius, και η Honda σταμάτησε την παραγωγή του το 2006.
3 χρόνια μετά παρουσίασε το Insight 2ης γενιάς, το οποίο είχε πιο ήπια εμφάνιση και πλέον ήταν 5θυρο.


 
4) Audi A2
To 1999 γνωρίσαμε το Audi A2, ένα μικρό μοντέλο της εταιρείας που διέθετε αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό και τους οικονομικούς κινητήρες, χάριζαν στο Audi A2 εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των πρώτων μοντέλων, ήταν η μικρή καταπακτή μπροστά, στη θέση της γρίλιας, πίσω από την οποία βρίσκονταν η τάπα συμπλήρωσης υγρού υαλοκαθαριστήρων και ο δείκτης του λαδιού. Έτσι, οι ιδιοκτήτες δεν χρειαζόταν να ανοίγουν πολλές φορές το καπό, το οποίο ζύγιζε 8 kg και αφαιρούνταν από το όχημα.

Η ριζοσπαστική εμφάνιση και οι καινοτομίες που είχε το Audi A2 ξένισαν τους ενδεχόμενους αγοραστές, οι οποίοι επέλεξαν το πιο παραδοσιακό A3


 
5) Aston Martin Lagonda
Η θρυλική Aston Martin κατασκεύασε το 1975 ένα τετράθυρο πολυτελές όχημα, που βασιζόταν στα μηχανικά μέρη της V8, και του έδωσε την ονομασία Lagonda, προς τιμήν της παλιάς βρετανικής εταιρείας, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της Aston Martin από το 1947.
Το 1976 γνωρίσαμε την δεύτερη γενιά της Lagonda, η οποία δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη. Για την ακρίβεια, δεν είχε σχέση με κανένα άλλο αυτοκίνητο εκείνης της εποχής, αφού το αμάξωμά της είχε εμφάνιση σφήνας, μιας και ήταν μακρύ, φαρδύ και χαμηλό, και οι έντονες ευθείες και γωνίες θύμιζαν origami.

Το εσωτερικό της Lagonda του 1976 είχε πολλά στοιχεία που πλέον θεωρούνται αυτονόητα, όπως ψηφιακό πίνακα οργάνων με 3 οθόνες, πλήκτρα αφής και υπολογιστή με φωνητικές λειτουργίες.
Δυστυχώς, η διαθέσιμη τεχνολογία της εποχής σήμαινε πως όλα αυτά τα συστήματα είχαν προβλήματα αξιοπιστίας, ενώ η εμφάνιση δίχασε το πλήθος. Από το 1975 έως το 1990, που τερματίστηκε η παραγωγή της Aston Martin Lagonda, κατασκευάστηκαν συνολικά 645 αυτοκίνητα.
 

Σελ.
1
Ποια μοντέλα απέτυχαν γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους
Σελ.
2
Τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν σε λάθος εποχή
Σελ.
3
Τα μοντέλα που ήταν τόσο καινοτόμα, που ξένισαν το αγοραστικό κοινό