Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θέλω να αγοράσω Αγροτικό αυτοκίνητο. Μπορώ?

Διαβάστηκε από 6276 αναγνώστες - 23/3/2020

Τα επαγγελματικά αγροτικά οχήματα είναι μόνο για τους αγρότες; Τι ισχύει με την νομοθεσία; Εάν είσαι σε αναζήτηση pick-up, διάβασε εδώ και δες πώς μπορείς να αποκτήσεις.

Μέχρι πριν περίπου ένα έτος, δυνατότητα αγοράς επαγγελματικού αγροτικού οχήματος είχαν μόνο όσοι δήλωναν αποκλειστική πηγή εισοδήματος αγροτικές εργασίες. Πλέον η αλλαγή του νόμου άφησε ανοικτό παραθυράκι, «ανοίγοντας» ουσιαστικά την αγορά στο ευρύ κοινό, κάνοντας την απόκτηση ενός pick-up πολύ ευκολότερη υπόθεση για τους ενδιαφερόμενους.
Πιο συγκεκριμένα ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποκτήσει στην κατοχή του επαγγελματικό αγροτικό όχημα, εφόσον δηλώσει οποιοδήποτε αγροτικό εισόδημα, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση να είναι η κύρια πηγή εισοδήματος του . Η νομοθεσία πλέον δεν επιβάλλει κάποια συγκεκριμένη χρήση του οχήματος όπως παλαιότερα, το μόνο που χρειάζεται είναι ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να αποδείξει εγγράφως οποιαδήποτε φύσεως γεωργικό εισόδημα για να είναι νομικά καλυμμένος.

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει εξασφαλισμένα πιο χαμηλά τεκμήρια ενώ τα pick-ups καταφέρνουν να διατηρήσουν την μεταπωλητική τους αξία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Το άνοιγμα της αγοράς έρχεται σε απάντηση στην κατακραυγή που είχε δημιουργηθεί με τον παλαιότερο νόμο, όπου η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων απευθυνόταν σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, ρίχνοντας τρομερά τις πωλήσεις.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις