Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Τίτλοι τέλους για τα Peugeot 108 και Citroen C1;

19/10/2020

Ο όμιλος PSA ετοιμάζεται για την προγραμματισμένη συγχώνευση με την Fiat Chrysler Automobiles, εξετάζοντας το φάσμα των μοντέλων της και επανεξετάζοντας μερικές από τις στρατηγικές της. Ως μέρος της αναθεώρησης αυτής, η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα θα αποχαιρετήσει τα δύο μικρότερα αυτοκίνητά της από την ευρωπαϊκή αγορά.

Χωρίς να είναι ακόμα τίποτα επίσημο, πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφέρουν πως τα μοντέλα Peugeot 108 και Citroen C1 ετοιμάζονται για απόσυρση.


Ο κύριος λόγος αποχώρησης της PSA, έχει να κάνει με τους αυστηρότερους ευρωπαϊκούς νόμους περι εκπομπών ρύπων. Όσο τα όρια στενεύουν, γίνεται όλο και πιο ακριβό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίζουν να πωλούν μίνι αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς απαιτούν δαπανηρά συστήματα φιλτραρίσματος καυσαερίων για να συμμορφωθούν με τους νόμους. Με λίγα λόγια, τα μίνι αυτοκίνητα δεν είναι πλέον κερδοφόρα για τις εταιρίες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες συγχώνευσης της PSA με την FCA αύξησε επίσης τις διαθέσιμες επιλογές, καθώς η FCA δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα μικρά μοντέλα Panda και 500 που έχουν ήδη κατακτήσει τη κορυφή των πωλήσεων.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις