Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αναβιώνει το Citroen 2CV ως ηλεκτρικό?
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αναβιώνει το Citroen 2CV ως ηλεκτρικό?

7/8/2022

Τη μοντέρνα και ηλεκτρική εκδοχή του Citroen 2CV οραματίστηκε ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής, κάνοντας τα όνειρα αρκετών να παίρνουν σάρκα και οστά.

Το σχέδιο προέρχεται από τον Dejan Hristov

Τη δική του «βαριά» φανέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης φοράει το Citroen 2CV, όντας ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Πολλοί είναι αυτοί που ήθελαν να δουν τη σημερινή εκδοχή του «θρύλου» και την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Dejan Hristov, παρουσιάζοντάς το ως ένα ηλεκτρικό crossover με αρκετά μίνιμαλ αισθητική.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Βασισμένος στο αρχικό 2CV

Η χαρακτηριστική σχεδίαση του αρχικού 2CV έμεινε σχεδόν ίδια, με τις καμπύλες του αμαξώματος να έρχονται ατόφιες στη σημερινή εκδοχή. Το καμπυλωμένο καπό και η οροφή, τα έντονα φτερά, καθώς και οι σκουρόχρωμοι προβολείς LED και το λιτό design ολοκληρώνουν το μοναδικό ρετρό design του μοντέλου που ξυπνάει τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων. Στο πλάι, στη θέση των καθρεφτών συναντάμε κάμερες, ενώ μία LED μπάρα κοσμεί το πίσω μέρος.

Μεγάλη απόσταση από το έδαφος

Το εικονιζόμενο Citroen 2CV διαθέτει πλέον μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, ενώ «φοράει» ζάντες αλουμινίου και ρετρό αισθητικής. Η πλαστική επένδυση περιορίζεται στο κάτω μέρος των προφυλακτήρων και των πλαϊνών μαρσπιέ, καθώς αξίζει να αναφέρουμε πως η οροφή του είναι ανοιγόμενη όπως και στο πρώτο μοντέλο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν η Citroen σκοπεύει να προχωρήσει στην επιστροφή του 2CV, αν και όταν συμβεί αυτό, θα έχει ρετρό εμφάνιση και θα συμβαδίζει με την ηλεκτρική τάση της εποχής.


Ένα διαφορετικό 2CV έκανε την εμφάνισή του!
Όντας πλέον ηλεκτρικό, ρετρό και μίνιμαλ.
Η αναβίωση έγινε από ανεξάρτητο σχεδιαστή.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν βλέψεις για ένα τέτοιο μοντέλο από τη γαλλική εταιρεία.
Πιστεύεις θα έκανε θραύση η μοντέρνα εκδοχή του 2CV;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε