Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ανανεωμένο και πιο ισχυρό το Toyota Yaris Cross
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ανανεωμένο και πιο ισχυρό το Toyota Yaris Cross

21/11/2023

Το μικρό SUV της Toyota ανανεώθηκε.
Στην γκάμα το Hybrid 130 με 132 ίππους.
Παρούσα η νέα έκδοση Premiere.
Δύο οθόνες και επιπλέον συστήματα ασφάλειας.

Το μικρό SUV της Toyota ανανεώθηκε

Η Toyota προχώρησε στην ανανέωση του Yaris Cross. Η ιαπωνική μάρκα κατά το φρεσκάρισμα που έκανε στο μικρό SUV του πρόσφερε μια διευρυμένη και πιο ισχυρή υβριδική γκάμα εισάγοντας το Hybrid 130 (132 άλογα), βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ανανεωμένο σύστημα ψυχαγωγίας. Παρούσα είναι και η νέα έκδοση Premiere.

Στην γκάμα το Hybrid 130 με 132 ίππους

Στα κινητήρια σύνολα προστίθεται το υβριδικό «Hybrid 130», όπως έγινε και στο ανανεωμένο Yaris. Το νέο ισχυρότερο υβριδικό σύνολο διατηρεί τον κινητήρα 1,5 λίτρων, αλλά συνδυάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Η συνδυασμένη ισχύς αυξάνεται στους 132 ίππους (αύξηση 14% σε σχέση με τα 116 άλογα) ενώ η ροπή ορίζεται στα 185 Nm, όντας αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τα 141 Nm. Έτσι το ανανεωμένο Yaris Cross με το Hybrid 130 για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 10,7 δευτερόλεπτα. Να σημειωθεί πως η Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει το γνωστό υβριδικό σύστημα με τα 116 άλογα.

Παρούσα η νέα έκδοση Premiere

Το Hybrid 130 θα είναι διαθέσιμο στις πιο «πλούσιες» εξοπλιστικές εκδόσεις όπως η γνωστή GR Sport, αλλά και η νέα Premiere, που εισάγει η ιαπωνική φίρμα. Η τελευταία επωφελείται από το αποκλειστικό χρώμα Urban Khaki, που μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη ή λευκή οροφή. Επίσης έρχεται με 18άρες ζάντες και ειδικά χαρακτηριστικά στην καμπίνα, όπως διαφορετικής απόχρωσης ραφές στα καθίσματα και στα πάνελ.

Δύο οθόνες και επιπλέον συστήματα ασφάλειας

Το φρεσκαρισμένο Yaris Cross επωφελείται επίσης από ένα νέο σύστημα infotainment, αλλά και νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση θα κυμανθεί και το μέγεθος του ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλά και της οθόνης του Infotainment. Ο πρώτος έρχεται σε 7 ή 12,3 ίντσες, ενώ η δεύτερη 9 ή 10,5 ίντσες. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη λειτουργικότητα με Apple CarPlay και Android Auto και η Toyota έχει βελτιώσει το λογισμικό αναγνώρισης φωνής, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία εντολών για λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλιματισμού.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις