Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανανέωση για το Opel Astra?

4/4/2019

Το αυτοκίνητο που κέρδισε τις καρδιές των Ελλήνων, ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές και όλοι περιμένουμε το ανανεωμένο Astra, το οποίο πέραν των αισθητικών αλλαγών στο εξωτερικό και την καμπίνα, αναμένεται να έχει στη φαρέτρα του νέους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Η πιο πρόσφατη γενιά του Opel Astra βρίσκεται ήδη στον τέταρτο χρόνο ζωής και οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας εργάζονται πάνω στο λανσάρισμα της ανανεωμένης εκδοχής του μικρομεσαίου τους, στην οποία και θα ενσωματωθούν κάποια από τα καλούδια του γαλλικού PSA Group, μετά την προσθήκη της Opel υπό τη σκέπη του τελευταίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το ανανεωμένο Astra βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης στους δρόμους της Γερμανίας, έχοντας έντονο καμουφλάζ στο εμπρός και το πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει πως, το αισθητικό φρεσκάρισμα θα εστιάζει σε αυτά τα σημεία, εκεί όπου αναμένεται να προστεθούν πινελίες από τα ομοαίματα «γαλλικά» μοντέλα.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι το ανανεωμένο Astra θα έχει νέο προφυλακτήρα εμπρός, ενώ δεν αποκλείεται το ντιζάιν της γρίλιας να κινηθεί κοντά σε εκείνη των μοντέλων της Peugeot με ψηφιδωτή σχεδίαση. Από εκεί και πέρα, στο πίσω μέρος δεν περιμένουμε ιδιαίτερες αλλαγές, με το πιθανότερο σενάριο να καταλήγει σε ένα απλό ρετουσάρισμα στα φώτα. Ωστόσο, οι σημαντικότερες αλλαγές αναμένονται στη γκάμα των κινητήρων του γερμανικού μικρομεσαίου.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τους κινητήρες του ανανεωμένου Astra, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα εφοδιαστεί με τα νεότερα σύνολα του PSA Group, δηλάδη τους PureTech βενζίνης και τους ντίζελ BlueHDi. Πιο συγκεκριμένα, το 1.000άρι τούρμπο μοτέρ βενζίνης του υπάρχοντος μοντέλου θα αντικατασταθεί από τον 1,2 λτ. PureTech, ενώ ο 1.500άρης BlueHDi turbodiesel κινητήρας θα πάρει τη θέση του 1.600άρη που προσφέρεται αυτή τη στιγμή σε τρεις εκδόσεις ισχύος με 110, 136 και 160 άλογα. Σημειώνουμε πως, δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από το γερμανικό στρατόπεδο, όμως η αλλαγή στη γκάμα των κινητήρων είναι πολύ πιθανό σενάριο.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις