Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανατροπή για το νέο VW Golf R Plus

5/4/2019

Aλλαξε την απόφαση της η VW και τελικά θα κατασκευάσει το Golf R Plus, το οποίο θα κυκλοφορήσει με ισχύ κοντά στους 400 ίππους. Διαβάστε όλα τα νέα που κυκλοφόρησαν.

Πριν από περίπου ένα μήνα η Volkswagen είχε αποκαλύψει πως δεν θα έφερνε το Golf R400 στην παραγωγή λόγω του αυξημένου κόστους που θα είχε για τον πελάτη, ωστόσο σήμερα μία νέα φήμη έρχεται να αναιρέσει αυτή την απόφαση, ισχυριζόμενη πως η μάρκα παράλληλα με τη κατασκευή του νέου Golf εξελίσσει και την πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου.
 
Τα ξένα μέσα που δημοσιεύουν την είδηση αυτή δεν στέκονται μόνο σε μία απλή αναφορά, αλλά τη συνοδεύουν κάνοντας λόγο πως η απόφαση χαίρει της απόλυτης στήριξης του αφεντικού της VW, Herbert Diess.

Μάλιστα κάποιες πρώτες πληροφορίες λένε ότι το σχέδιο που θα ακολουθήσει έχει αποφασιστεί και πως το νέο μοντέλο θα είναι αρκετά πιο «επιθετικό» σε εμφάνιση από το στάνταρ Golf R. Η πιο γρήγορη έκδοση θα έχει ισχύ κοντά στους 400 ίππους και θα προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρα που αναπτύχθηκε από την Audi.  
Το παραπάνω μοτέρ θα συνοδευτεί με σύστημα τετρακίνησης (4Motion) και ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, που θα αποτελεί τη μοναδική επιλογή, αφού δεν θα υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο. Στο επίπεδο των επιδόσεων, οι αριθμοί θα είναι αντίστοιχοι με αυτούς τους R400, δηλαδή 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα. Το «καυτό» hatchback θα προσφερθεί αποκλειστικά σε πεντάθυρη έκδοση και θα κάνει ντεμπούτο στις αγορές μετά το 2020 όπου αναμένεται το Golf R.  
 
Τέλος τα μέσα κάνουν λόγο πως το μόνο που απομένει είναι να παρθεί η τελική έγκριση για να μπει στην παραγωγή όταν θα έρθει η ώρα, ενώ γνωστοποιούν πως το κόστος απόκτησης του Golf R Plus υπολογίζεται περίπου στις 53.000 ευρώ.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις