Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ανοίγει εργοστάσιο στην Κίνα η BMW

2/12/2019

Έως και 160.000 αυτοκίνητα θα μπορεί να κατασκευάζει ετησίως το νέο εργοστάσιο της BMW στην Κίνα. Μία επένδυση ύψους 650 εκκατομυρίων με στόχο παραγωγής τα νέα ηλεκτρικά Mini.

Η BMW και η συνεργάτης της, Great Wall Motor, δήλωσαν την Παρασκευή ότι σχεδιάζουν να εγκαινιάσουν ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα που θα μπορεί να κατασκευάζει 160.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Το εργοστάσιο θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την MINI και μοντέλα της Great Wall. Οι επενδύσεις στις εγκαταστάσεις αυτές θα φτάσουν τα 650 εκατομμύρια ευρώ και  πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2022 μέσα από την κοινοπραξία Spotlight Automotive που θα εδρεύει στη Zhangjiagang, κοντά στη Σαγκάη, και θα απασχολεί 3.000 άτομα.

Η Great Wall είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής SUV και pick-up της Κίνας. Η εταιρεία φτιάχνει επίσης αυτοκίνητα για την Ora, μια φίρμα που δραστηριοποιείται στην κατηγορία προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Baoding, την πόλη στην οποία εδρεύει και η Great Wall.


Η BMW ακολουθεί το παράδειγμα του VW Group, το οποίο ετοιμάζει δύο καινούρια εργοστάσια στο έδαφος της Κίνας για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με συνδυαστική παραγωγική ικανότητα 600.000 οχημάτων. Οι Βαυαροί θα ξεκινήσουν την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού MINI στο εργοστάσιό της φίρμας στην Οξφόρδη της Αγγλίας, ωστόσο υπάρχουν φήμες πως το μοντέλο θα παράγεται και στην Κίνα μαζί με ένα νέο αυτοκίνητο πόλης που θα βασίζεται στο Rocketman concept που έκανε ντεμπούτο το 2011.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις