Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αποκάλυψη για το Toyota bZ3
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αποκάλυψη για το Toyota bZ3

Διαβάστηκε από 17583 αναγνώστες - 29/8/2022

Οι φωτογραφίες του δεύτερου μοντέλου της ηλεκτρικής οικογένειας «Beyond Zero» της Toyota, διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δίνοντάς μας μία γεύση για το νέο bZ3, τη νέα ηλεκτρική Corolla.

Μετά το bZ4X, το bZ3

Το bZ4X ήταν η αρχή, αλλά η ιαπωνική εταιρεία σίγουρα δε θα σταμάταγε εκεί. Έτσι λοιπόν, το Toyota bZ3 θα αποτελεί το νέο ηλεκτρικό σεντάν στην κορυφή της γκάμας της, αποτελώντας την ηλεκτρική εκδοχή της Corolla έχοντας παρόμοιες περίπου διαστάσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου BZ SDN

Υπαίτιος για την διαρροή των φωτογραφιών του μοντέλου, ήταν για ακόμη μια φορά το Υπουργείο  Βιομηχανίας της Κίνας. Στις εικόνες παρατηρούμε ένα μοντέλο με μεγάλες σεντάν διαστάσεις και στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota, αποτελώντας την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου BZ SDN που είχαμε δει πριν μερικούς μήνες. Το bZ3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA, κάτι που συναντήσαμε και στο bZ4x, αλλά εδώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και όχι στους εμπρόσθιους ή AWD όπως ισχύει στην περίπτωση του crossover.

Διαστάσεις Corolla, απόδοση 181 ή 241 ίππους

Μιλώντας με νούμερα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι διαστάσεις του Toyota bZ3 θα ορίζονται στα 4,73 μ. μήκος, 1,84 μ. πλάτος, 1,48 μ. ύψος και 2,88 μ. μεταξόνιο, κάτι που σημαίνει πως θα είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με το «αδερφάκι» του bZ4X. Το βάρος τους από την άλλη αγγίζει τα 2.215 κιλά. Ένας ηλεκτροκινητήρας TZ200-XS022 της εταιρείας Fudi θα μπορεί να αποδίδει 181 ή 241 ίππους. Στην πρώτη έκδοση, το ηλεκτρικό σεντάν θα «φοράει» 16ρηδες τροχούς, ενώ στη δεύτερη ζάντες 18 ιντσών με την τελική ταχύτητα να ορίζεται κοντά στα 150 χλμ./ώρα.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε