Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
 Άριστα με τόνο τα Nissan Qashqai & VW ID.5 στο Euro NCAP
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Άριστα με τόνο τα Nissan Qashqai & VW ID.5 στο Euro NCAP

13/5/2022

Τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και αποφυγής σύγκρουσης των Nissan Qashqai, VW ID.5 βαθμολόγησε ως κορυφαία ο οργανισμός Euro NCAP, ανακοινώνοντας τις βαθμολογίες τους.

Τα νέα αποτελέσματα του οργανισμού

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP αξιολόγησε τις νέες τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης που προσφέρονται στα VW ID.5 και Nissan Qashqai, τα οποία και έλαβαν τις καλύτερες επιδόσεις με το χαρακτηρισμό «Πολύ Καλά».

Στο μικροσκόπιο και τα συστήματα υποβοήθησης

Το Euro NCAP πραγματοποιεί μία σειρά από δοκιμές για τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης προσομοιάζοντας κρίσιμα σενάρια οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, όπως είναι η αποφυγή σύγκρουσης. Μεταξύ άλλων, από το «μικροσκόπιο» του Euro NCAP περνάει και η σωστή συνεργασία του οδηγού με τα συστήματα του αυτοκινήτου, διασφαλίζοντας πως ο οδηγός παραμένει αφοσιωμένος στην οδήγηση, αποφεύγοντας την υπερβολική στήριξή του στο σύστημα. Παράλληλα, ελέγχεται η ικανότητα του οχήματος να μετριάσει τις συνέπειες μιας σύγκρουσης σε περίπτωση που ένα ατύχημα δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Συνεχίζει τις κορυφαίες επιδόσεις στην ασφάλεια το Qashqai

Το νέο Qashqai, το οποίο έχει πάρει ήδη τα εύσημα από τον ανεξάρτητο οργανισμό για τη βαθμολογία του στον τομέα της ασφάλειας, ξεχωρίζει και τώρα με τα νέα συστήματα  υποβοήθησης οδήγησης. Το ProPILOT σύστημα της Nissan σε συνδυασμό με το Navi Link επιδεικνύει εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της βοήθειας που δίνει στον οδηγό, ενώ αυτός δεν εξαρτάται τόσο από αυτό σε βαθμό 74%. Επίσης, το Qashqai πέτυχε αξιοσημείωτη επίδοση 93% στην ικανότητα να μετριάσει μια αναπόφευκτη σύγκρουση.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε