Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Audi RS: Ναι στα υβριδικά αλλά όχι στα τετρακύλινδρα

Audi RS: Ναι στα υβριδικά αλλά όχι στα τετρακύλινδρα

29/9/2022

Σε αντίθεση με τη Mercedes-AMG, η Audi έχει άλλα σχέδια για τα μοντέλα επιδόσεων RS, όντας σύμφωνη να τα εφοδιάσει με υβριδικά σύνολα αλλά όχι με μικρότερους τετρακύλινδρους κινητήρες.

Καμία πρόθεση για RS τετρακύλινδρα μοντέλα

Μερικές ημέρες πριν παρουσιάστηκε η νέα και πιο ισχυρή από ποτέ Mercedes-AMG C 63 S, αφήνοντας πολλά στόματα ανοιχτά με τις επιδόσεις ισχύος που διαθέτει από το υβριδικό τετρακύλινδρο κινητήρα της. Σε απάντησή της, η Audi δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να προσφέρει  μοντέλα RS με τετρακύλινδρους κινητήρες.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

«Φυσικά και θα εξηλεκτρίσουμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά…»

Η είδηση προέρχεται από τον Constantin Dressler, επικεφαλής Marketing Προϊόντων της Αudi Sport σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ερωτηθείς για το μέλλον του ειδικού τμήματος επιδόσεων της γερμανικής φίρμας, τόνισε πως: «Φυσικά, θα εξηλεκτρίσουμε τα αυτοκίνητά μας. Αλλά δεν θα φέρουμε τετρακύλινδρα μοτέρ». 
 

Πιθανόν με V6 κινητήρα 2.9 λίτρων

Μια τέτοια δήλωση πυροδότησε ακόμα περισσότερο τις φήμες, που θέλουν το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο να είναι το νέο Audi RS Q5. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει κάποια λεπτομέρεια για το υβριδικό κινητήριο σύνολο που θα εφοδιάζεται, αλλά πιθανόν θα συνδυάζει έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 2.9 λίτρων.
 

Υποσχέσεις από την Audi!
Δηλώνει πως και τα RS μοντέλα της θα εξηλεκτριστούν.
Αλλά δε θα έχουν μικρότερους τετρακύλινδρους κινητήρες.
Το πρώτο μοντέλο αναμένεται το νέο Audi RS Q5.
Υβριδικό με V6 κινητήρα χωρητικότητας 2.9 λίτρων.
Συμφωνείς? Προτιμάς μεγάλους V κινητήρες  ή turbάτους τετρακύλινδρους?

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε