Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αύξηση της απόδοσης και της αυτονομίας υπόσχεται ZF

18/7/2019

Μέσω ενός νέου κιβωτίου 2 ταχυτήτων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποκτήσουν μεγαλύτερη απόδοση και αυτονομία κίνησης. Η ZF έδωσε την λύση.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως το εν λόγω κιβώτιο πηγαίνει τα ηλεκτρικά οχήματα στο επόμενο στάδιο, προσφέροντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος κίνησης έπειτα από κάθε φόρτιση. Μάλιστα για να αυξηθεί η απόδοση του νέου ηλεκτρικού συστήματος κίνησης άξονα, η ZF αξιοποίησε την εμπειρία της σε συστήματα μέσω της συνύπαρξής του με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 140 kW.


 
Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου της ZF, τα οχήματα που θα διαθέτουν το εν λόγω κιβώτιο θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, η οποία συνηγορεί σε αύξηση αυτονομίας έως και 5% σε σχέση με τα κιβώτια μίας ταχύτητας. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται στα 70 χλμ./ώρα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξουν και διαφορετικές ρυθμίσεις σε περίπτωση που για κάποιο λόγο το επιθυμεί ο εκάστοτε πελάτης.
 
Τέλος το νέο κιβώτιο χάρη στο σχεδιασμό του είναι κατάλληλο για compact επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ κλείνοντας η εταιρεία αναφέρει πως το δύο ταχυτήτων κιβώτιο μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος έως 250 kW. Με τον τελευταίο συνδυασμό προσφέρεται καλύτερη επιτάχυνση και, ενδεχομένως, ταχύτερες τελικές ταχύτητες.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις