Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen Oli: Το μέλλον των ηλεκτρικών της εταιρείας
17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen Oli: Το μέλλον των ηλεκτρικών της εταιρείας

Διαβάστηκε από 7582 αναγνώστες - 30/9/2022

Το νέο Citroen Oli εγκαινιάζει το νέο λογότυπο και ταυτότητα της εταιρείας, ενώ ρίχνουμε μία ματιά στο μέλλον των προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων που θα φέρει η γαλλική μάρκα.

Γροθιά στο κατεστημένο των ηλεκτρικών

Οι Γάλλοι ρίχνουν γροθιά στο κατετημένο των ακριβών, με μεγάλο βάρος, ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το πρωτότυπο Citroen Oli. Το νέο μοντέλο που αποκαλύφθηκε  διαθέτει έναν crossover χαρακτήρα με έμφαση στην βιωσιμότητα, το χαμηλό βάρος και την προσιτή τιμή. Το όνομα Oli προέρχεται από το all-ë, θυμίζοντας σε λογική το τετράτροχο Ami, έχοντας όμως μεγαλύτερες διαστάσεις. Το πρωτότυπο προσφέρει μία πρώτη μελέτη σχεδιασμού και μηχανικής που ενδεχομένως να δούμε σε αρκετά μελλοντικά Citroen.

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ανακυκλωμένα, ελαφριά υλικά και μπαταρία 40 kWh

Σύμφωνα με την Citroen, το Oli δεν αποτελεί πρόδρομος ενός μοντέλου παραγωγής, παρά τις αναλυτικές πληροφορίες που το συνοδεύουν. Το βάρος του έχει διατηρηθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα -συγκεκριμένα στα 1.000 κιλά-  χάρη στη χρήση ελαφρών ανακυκλωμένων υλικών και μίας σχετικά μικρής μπαταρίας 40 kWh. Επιπλέον, μερικά από τα εξωτερικά πάνελ του Oli έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής τους, συμπεριλαμβανομένων και των θυρών, των προεκτάσεων του θόλου των τροχών και των προφυλακτήρων. Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από το βάρος, μειώνεται και το κόστος κατασκευής και επισκευής. Για παράδειγμα, ορισμένα μη δομικά μέρη του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από πίνακες από χαρτόνι κηρήθρας εξοικονομώντας 50% βάρος σε σχέση με το χάλυβα, ενώ αρκετά ισχυρά για να στηρίξουν το βάρος ενός ενήλικα. Το Oli εξοπλίζεται και με τροχούς μεγέθους 20 ιντσών, οι οποίοι έχουν μοναδική σχεδίαση.
 

Εγκαινιάζει το νέο λογότυπο

Σε διαστάσεις το Citroen Oli φτάνει σε μήκος τα 4,20 μέτρα, ύψος 1,65 μέτρα και πλάτος 1,90 μέτρα, ενώ φιγουράρει το νέο λογότυπο της εταιρείας. Χαρακτηριστικό είναι και το κάθετο παρμπρίζ, το οποίο αναφέρεται πως είναι ελαφρύτερο και φθηνότερο στην παραγωγή από ένα τυπικό παρμπρίζ.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε