Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen e-C4 X και C4 X: Επίσημη παρουσίαση
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen e-C4 X και C4 X: Επίσημη παρουσίαση

Διαβάστηκε από 16367 αναγνώστες - 30/6/2022

Επίσημη πρώτη για τα Citroen e-C4 X και C4 X, με τη σχεδιαστική τους φιλοσοφία να ξεφεύγει από την πεπατημένη και να αποτελεί μια νέα αισθητική πρόταση στην αγορά του αυτοκινήτου.

Citroen e-C4 X και C4 X: Διαφορετικά από τα συνηθισμένα

Απαλλαγμένα από ορισμούς και συμβιβασμούς, τα Citroen e-C4 X και C4 X, ακολουθώντας το μονοπάτι που είχε χαράξει το C5 X, είναι η νέα πρόταση της εταιρίας προς το αγοραστικό κοινό που δεν μπορεί να κατασταλάξει ανάμεσα σε sedan ή SUV, προσφέροντας τα προτερήματα των δυο αμαξωμάτων σε ένα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Με εξαιρετικό συντελεστής οπισθέλκουσας και μήκος 4,6 μέτρα

Τα Citroen e-C4 X και C4 X βασίζονται στην πλατφόρμα CMP κι έχουν μήκος 4,6 μέτρα, νούμερο που τα κατατάσσει ανάμεσα στα C4 C-Cross και C5 X. Εξαιρετικός είναι κι ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας που αγγίζει μόλις τα 0,29Cd, προσφέροντας τα μέγιστα στην αύξηση της αυτονομίας και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Εξωτερικά, τα εμπρός LED φωτιστικά σώματα δένουν ομοιόμορφα με τη στενή μάσκα κι έρχονται σε αρμονία με τα πίσω φώτα επίσης LED, ενώ το αμάξωμα αναβλύζει ένα αθλητικό ύφος. Προστατευτικοί θόλοι, ποδιές και Airbumps δημιουργούν ένα στιβαρό σύνολο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Εξαιρετικοί χώροι για τους πίσω, πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας κι υποβοήθησης

H καμπίνα των νέων μοντέλων σχεδιάστηκε με πρωταρχικό στόχο την άνεση των επιβατών. Αυτή επιτυγχάνεται μέσω των εξαιρετικών καθισμάτων Advanced Comfort, που σε συνδυασμό με την ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions εκτοξεύουν την αίσθηση ηρεμίας. Το μεταξόνιο των 2,67 μέτρων (όσο και του C4 C-Cross) προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, που σύμφωνα με την εταιρία φτάνει τα 19,8 εκατοστά, ενώ η κλίση της πλάτης του καθίσματος αγγίζει τις 27 μοίρες. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι το εξωτερικό πλάτος του αμαξώματος είναι 1,8 μέτρα, τότε πίσω θα μπορούν να κάτσουν βασιλικά 3 ενήλικες.

Ικανοποιητική κι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται στα 510 λίτρα σε 5θέσια διάταξη, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να απολαμβάνει μέχρι και 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας κάτω από την «ομπρέλα» του ADAS, όπως αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 με Adaptive Cruise Control. Τέλος για πρόσθετη άνεση και ασφάλεια, τα νέα μοντέλα θα διατίθενται με πακέτα διασυνδεδεμένων υπηρεσιών Citroen Connect που συμπληρώνουν το My Citroen Drive Plus.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε