Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Dacia Speeder: Σπορ, coupe, 2θυρο & Dacia
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Dacia Speeder: Σπορ, coupe, 2θυρο & Dacia

Διαβάστηκε από 6085 αναγνώστες - 4/10/2022

Μερικοί ανεξάρτητοι σχεδιαστές οραματίστηκαν ένα sport coupe μοντέλο, με δίθυρο αμάξωμα και προσιτή τιμή που θα έκανε ακόμα πιο πλούσια τη γκάμα της Dacia.

Η Dacia σε σπορ μονοπάτια

Η Dacia είναι μία εταιρεία που έχει εδραιωθεί στην αγορά με μοντέλα που χαρακτηρίζονται για την προσιτή τιμή τους καθώς και την οικονομική λειτουργία τους. Η γκάμα της ρουμάνικης φίρμας είναι πλούσια από «πρακτικά» οχήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη, αλλά τι θα γινόταν αν η Dacia ήθελε να μπει σε πιο σπορ μονοπάτια?
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Sandero αλλά σε δίθυρο coupe

Κάτι τέτοιο φαίνεται να αναρωτήθηκαν στο τσεχικό garaz.cz και δημιούργησαν το Dacia Speeder, ακολουθώντας την παράδοση ονοματοδοσίας με την κατάληξη –er. Το δίθυρο κουπέ βασίστηκε στο δημοφιλές Sandero, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές κι από την πρώτη ματιά. Η εξωτερική εμφάνιση ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Ρουμάνων, με το νέο λογότυπο να κοσμεί το κέντρο της μάσκα και την γρίλια. Αυτή πλαισιώνεται από LED φωτιστικά σώματα χαρακτηριστικής σχεδίασης και υπογραφής, καθώς χαμηλότερα ένας σπορ προφυλακτήρας συνεισφέρει με τη σειρά του στο αεροδυναμικό design. Όμορφη πινελιά αποτελεί και το «φουσκωμένο» καπό, που τονίζει τη μυώδη εμφάνισή του.
 

Μυώδης σχεδίαση, καθαρές γραμμές και μεγάλες επιφάνειες

Ακλουθώντας με το μάτι τη σιλουέτα του Dacia Speeder,  παρατηρούμε τις έντονες γραμμές και νευρώσεις στο πλάι του αμαξώματος, με την κεκλιμένη οροφή να δημιουργεί ένα μικρό τρίγωνο για το πίσω παράθυρο. Οι ζάντες αλουμινίου κρύβουν τα σπορ δισκόφρενα εμπρός και πίσω, ενώ η ανάρτηση είναι σαφώς χαμηλωμένη, όπως συνάδει σε ένα σπορ coupe. Καταλήγοντας, στο πίσω μέρος θα το περιγράφαμε ως λιτό, με απλές γραμμές και καθαρές επιφάνειες. Τα φώτα LED έρχονται δάνειο από το Sandero, ενώ αρκετά όμορφη λεπτομέρεια αποτελεί η λεπτή και κομψή αεροτομή που κοσμεί το χείλος του πορτμπαγκάζ. Λίγο πιο κάτω, μία μονή απόληξη εξάτμισης καταλήγει στο κέντρο του προφυλακτήρα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε