Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Δακτύλιος: Επιστρέφει μέσα σε 15 μέρες

Δακτύλιος: Επιστρέφει μέσα σε 15 μέρες

5/10/2022

Εντός του Οκτωβρίου θα επιστρέψει ο Δακτύλιος, ο οποίος αναμένεται να φέρει αλλαγές σύγκριση με την περσινή του εκδοχή.

Επιστρέφουν τα μονά-ζυγά στο κέντρο της Αθήνας

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξανα-θέσει τον Δακτύλιο σε λειτουργία, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Ο νέος κανονισμός πρόκειται να ισχύσει για όλα τα οχήματα που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακριβής επίσημη ημερομηνία έναρξης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μονά-ζυγά θα επιστρέψουν, με τις επικρατέστερες ημερομηνίες έως τώρα, να είναι η Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ή η Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ελεύθερα τα Euro 6, ηλεκτρικά, CNG, LPG & υβριδικά

Όπως και να έχει, ο νέος Δακτύλιος δε θα επηρεάσει τα οχήματα προδιαγραφών Euro 6, εφόσον αυτά εκπέμπουν κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ. Από το μέτρο, εξαιρούνται τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, όσα χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή υγραέριο και τα υβριδικά. Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων όμως, για να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός του Δακτυλίου θα πρέπει να εκδώσουν το ειδικό σήμα μέσω του gov.gr. Για την έκδοσή τους θα χρειαστούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή της εταιρίας που ανήκει το όχημα.
 

Ειδική άδεια για τους κατοίκους του κέντρου

Ειδική άδεια μπορούν να προμηθευτούν και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. Για την απόδειξη της κατοικίας, απαιτούνται:

  • Αντίγραφο του εντύπου Ε1 της οικείας ΔΟΥ του τελευταίου οικονομικού έτους (εκτύπωση από τη σελίδα του TAXIS), από την οποία προκύπτει η κύρια κατοικία του δικαιούχου ή σε περίπτωση μίσθωσης του ακινήτου (αναφέρεται υποχρεωτικά στο έντυπο Ε1).
  • Σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί ως κύρια κατοικία η αναφερόμενη διεύθυνση, απαιτείται και πρόσφατο αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου του ακινήτου, θεωρημένο από ΔΟΥ ή εκτύπωση μέσω TAXIS.
  • Σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης, το Ε1 συνοδεύει μεταβολή στοιχείων από ΔΟΥ.
  • Σε περίπτωση κατά την οποία ο αιτών είναι φιλοξενούμενος, το Ε1 συνοδεύει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που τον φιλοξενεί, στην οποία φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή ή Κ.Ε.Π.) ή το Ε1 του ίδιου του ιδιοκτήτη.
  • Λογαριασμός Οργανισμού Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ Ή ΕΥΔΑΠ) ή κινητής τηλεφωνίας (απλά αντίγραφα).
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του οδηγού (απλό αντίγραφο).
  • Διαβατήριο και άδεια παραμονής σε ισχύ.
Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 14, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών κλείνοντας ραντεβού είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά στο 210-5287800.


Ξανά Δακτύλιος!
Ελεύθερη είσοδος για τα Euro 6 με κάτω από 120 γρμ. CO2/ χλμ.
Εξαιρούνται τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου και τα υβριδικά.
Ειδική άδεια για τους κατοίκους του κέντρου.
Πιστεύεις κάνει δουλειά ο Δακτύλιος ή απλά χειροτερεύει η κίνηση γύρω από το κέντρο?

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε