Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με sport διαθέσεις αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα crossover της αγοράς.

Ο 1.5000άρης diesel κινητήρας αποδίδει 116 ίππους, ροπή στα 270 Nm και συνεργάζεται με 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο.

Εύκολο το σύστημα infotainment, λύνει τα χέρια του οδηγού με τα πλήκτρα στο τιμόνι.

Δοκιμάζουμε BMW X1 sDrive: Premium κάθε χιλιοστό

17/9/2018

Πόσα νέα μας φέρνει η πιο γήινη έκδοση της γκάμας των X1;

Προσιτή πολύ-τέλεια! - Εάν αυτό που ψάχνετε είναι ένα premium crossover που δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα κατασκευής και την δυναμική συμπεριφορά, βρήκατε το αμάξι σας. Πόσα νέα μας φέρνει η πιο γήινη έκδοση της γκάμας των X1;

Δοκιμάσαμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση της X1, στην μπροστοκίνητη έκδοση της, με τον 1.500άρη τρικύλινδρο κινητήρα και τους 116 ίππους. Οι λεπτομέρειες …ακολουθούν!

Εμφάνιση-σχεδίαση: Δυναμική σχεδίαση χωρίς ακρότητες
Δεν σπάει κάποιο καλούπι σχεδιαστικά και συνεχίζει να φέρνει μαζί της ξεκάθαρα της ταυτότητα της σειράς Χ. Έχοντας ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με κοφτές γωνίες, την κλασική διπλή γρίλια εμπρός και τα προβολάκια σε θέση μάχης, σε κάνει σίγουρα να την «χαζέψεις». Μεγάλοι τροχοί, ράγες στην οροφή και απόσταση από το έδαφος σε εξιτάρουν για off road διαδρομές, άσχετα εάν η X1 έχει σκοπό να στις ικανοποιήσει. Από πίσω, το χαμήλωμα της οροφής φέρνει κουπέ αύρα και αποτυπώνει τον σίγουρα πιο sport χαρακτήρα της.

Εσωτερικό-χώροι: ¶ριστη ποιότητα με κάθε χλστ να είναι premium
Ο εσωτερικός διάκοσμός είναι αυτός που επιθυμείς να αντικρίζεις μπαίνοντας σε μία BMW σειρά X. Αψεγάδιαστη ποιότητα κατασκευής, τονισμένη πρακτικότητα, πανοραμική θέση οδήγησης και οδηγοκεντρική σχεδίαση είναι εκφράσεις που την περιγράφουν τέλεια. Η ευρυχωρία στο εσωτερικό έχει φυσικά διατηρηθεί στο ακέραιο με τους επιβάτες να νιώθουν άνετα προς όλες τις διαστάσεις. Ο χώρος αποσκευών των 505 λτ. θα ικανοποιήσει τις εκδρομικές ανάγκες με το παραπάνω. Μάλιστα με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο ο χώρος αποσκευών φτάνει στα 1.550 λτ. 

Κινητήρας-επιδόσεις: Αθόρυβη λειτουργία με ικανοποιητικές επιδόσεις
Μην ακούτε τρικύλινδρο κινητήρα και φαντάζεστε φασαρία και κραδασμούς. Μιλάμε για μία BMW, οπότε θεωρήστε δεδομένα τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και την απόλυτη ηχομόνωση στη καμπίνα. Ο 1.5000άρης diesel κινητήρας αποδίδει 116 ίππους, ροπή στα 270 Nm και συνεργάζεται με 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο. Πετυχαίνει το 0-100 σε 11.1 δευτ. αποδεικνύοντας πως παρά το βάρος του, δεν θα έχει πρόβλημα σε καμία προσπέραση, ούτε θα ζοριστεί. Η πολύ καλή συνεργασία κινητήρα-κιβωτίου, καταφέρνει να ρίξει τη κατανάλωση σε τιμές μικρού, και πιο συγκεκριμένα στα 6,7 λτ./100χλμ. και έτσι θεωρούμε πως η συγκεκριμένη έκδοση είναι αυτή που στέκεται καλύτερα στην ελληνική πραγματικότητα. 

Οδική συμπεριφορά: Ασφάλεια και οδηγική απόλαυση τα κερδισμένα στοιχήματα
Αρχικά να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα δικίνητο μοντέλο, οπότε μη περιμένετε να έχετε την ίδια συμπεριφορά σε δύσκολα τερέν που θα είχε ένα 4κίνητο. Παρόλα αυτά όμως, ένα ιδιαίτερα ακριβές τιμόνι, εξαιρετικά φρένα και δυνατό κράτημα συνθέτουν το οδηγικό προφίλ της X1. Το ESP θα παρέμβει σπάνια και ιδιαιτέρως διακριτικά, ενώ ο sport προσανατολισμός της, κόβει πολύ λίγο από την άνεση στην καθημερινότητα. Η απόσταση από το έδαφος ( κάτι πάνω από 18 εκ.) επιτρέπει και light χωμάτινες διαδρομές και καβαλήματα πεζοδρομίου. Η X1 κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Δίνει SUV αέρα στην καθημερινότητα, πάντα με καλή ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη οδήγηση για τον οδηγό. Εάν επιθυμείτε το κάτι παραπάνω, θα πρέπει να ανεβείτε στη κλίμακα των X.

Συμπέρασμα
Η X1 είναι ένα premium crossover που χαρακτηρίζεται για τα δυναμικά χαρακτηριστικά της, την όμορφη σχεδίαση και φυσικά έναν κινητήρα προσγειωμένο στην πραγματικότητα. Παρόλο που η τιμή είναι τσιμπημένη, γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν θα σε απογοητεύσει.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις