Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
BMW 420D: Gran(d) κυρία με coupe αισθητική
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

BMW 420D: Gran(d) κυρία με coupe αισθητική

15/8/2022

Σε μια εποχή που τα SUV κυριαρχούν και το diesel κάθεται σιγά σιγά στον πάγκο, η BMW 420d Gran Coupe σκάει σαν ηλιαχτίδα σε μουντό τοπίο και κρατάει τα ηνία της επανάστασης με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της και τη δυναμική της συμπεριφορά να συνδυάζονται άψογα με την οικονομία και την πρακτικότητα.

BMW 420d: Ήπια υβριδική, πετρελαιοκίνητη με 2 τούρμπο

Ευτυχώς η φρενίτιδα της εποχής με τα SUV φαίνεται να μην έχει επηρεάσει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες συνεχίζουν να επενδύουν σε χαμηλά αμαξώματα. Όπως η BMW που ακάθεκτη λανσάρει μοντέλα που έχουν το δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και η απόσταση από το έδαφος παραμένει κάτω από τα 16 εκατοστά. Τρανό παράδειγμα η 420d Gran Coupe, που πέρασε στη δεύτερη γενιά της, ανανεώθηκε στα σημεία κι απέκτησε νέο βελτιωμένο ντιζελοκινητήρα, ώστε να συμμορφώνεται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μυώδης σχεδίαση, πληθωρικές διαστάσεις

Η σχεδίαση της BMW 420d Gran Coupe είναι εκκεντρική και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη. Μυώδεις επιφάνειες, έντονες γραμμές, τολμηρές αιχμές δημιουργούν ένα αισθησιακό αμάξωμα, που μιλάει στην καρδιά όλων των ερωτοχτυπημένων με το αυτοκίνητο ανθρώπους. Η μάσκα με τα νέα «νεφρά», που έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα debate μεταξύ των φίλων της ΒMW για την αισθητική τους, δένει υποδειγματικά με τους μεγάλους πλευρικούς αεραγωγούς, ενώ το καπό ακολουθεί τη φιλοσοφία της εταιρίας που αγάπησαν όλοι οι petrolheads, φαρδύ και μακρύ. Στα πλαϊνά παράθυρα λάμπουν δια της απουσία τους τα πλαίσια, δημιουργώντας έτσι μια σχεδιαστική ταυτότητα που ταιριάζει με την κεκλιμένη γραμμή της οροφής και των 19αρων ζαντών που φορούσε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας.



Εντυπωσιακό και το πίσω μέρος της 420d, με τα αιχμηρά διαιρούμενα φωτιστικά σώματα και τις μαύρες επιφάνειες στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα να βγάζουν μια «badass» εικόνα, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη κομψή παρουσίαση της. Εκτός από δυναμική εμφάνιση, το μοντέλο της BMW έχει έναν εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή που ακουμπάει τα 0,26Cd, ενώ οι διαστάσεις της έχουν μεγαλώσει σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας σε μήκος τα 4.8 μέτρα (+14,3εκ), σε πλάτος 1,85 μ (+2,7εκ) και σε ύψος τα 1,44 μ μήκος (+5,3 εκ). Ταυτόχρονα μεγάλωσαν μεταξόνιο και μετατρόχια, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι σε πλεονεκτήματα που θα δούμε παρακάτω.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε