Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Citroen Ami: To ηλεκτρικό πόλης των 6.900 ευρώ
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen Ami: To ηλεκτρικό πόλης των 6.900 ευρώ

Διαβάστηκε από 17348 αναγνώστες - 15/7/2022

Είναι μικρό, γλυκό, χωράει 2 άτομα, οδηγείται κι από 16χρόνους και κλέβει καρδιές στο πέρασμα του. Το Citroen Ami στοιχίζει κάτω από 7 χιλιάδες ευρώ, φορτίζει σε 3 ώρες, έχει αυτονομία 70 χιλιομέτρων κι είναι μια εξαιρετική λύση για τις αστικές μετακινήσεις! Άσε που χωράει σχεδόν παντού

Η νέα εποχή στα microcars ξεκινάει από το Citroen Ami

Τα microcars είναι το next big thing και ταυτόχρονα στοίχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας για ένα πιο βιώσιμο πράσινο μέλλον. Αυτοκίνητα μικρά σε διαστάσεις, ηλεκτρικά, με μηδενικούς ρύπους, κατάλληλα για τις καθημερινές μετακινήσεις εντός της πόλης που έχουν σαν στόχο να ελαφρύνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και να κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο. Ένα τρανταχτό παράδειγμα της συνομοταξίας των microcars είναι το λιλιπούτειο Citroen Ami των 2,41 μέτρων, που ήρθε να αποδείξει ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι ακριβή κι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τους γονείς που δεν θέλουν τα έφηβα παιδιά του να «αναζητήσουν» την σέλα κάποιου δίκυκλου, μιας και μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από 16χρονους.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μικρές διαστάσεις, γουστόζικη σχεδίαση και πόρτες που ανοίγουν ανάποδα

Την εμφάνιση του Citroen Αmi δεν γίνεται να μην την αγαπήσεις! Είναι minimal, μα ταυτόχρονα τόσο γουστόζικη και πρακτική, που μοιάζει σαν ένα matchbox σε φυσικές διαστάσεις. Έτσι μάλιστα το είχε προωθήσει κι η γαλλική εταιρία σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Οι διατάσεις του ταιριάζουν απόλυτα στο λιλιπούτειο χαρακτηρισμό που του προσάπτουμε, αφού το μήκος του φτάνει 2,41 μέτρα, το πλάτος τα 1,39 μέτρα και το ύψος του τα 1,52 μέτρα.



Η σχεδίαση του έχει σαν βασική φιλοσοφία τη μείωση κόστους και την κάλυψη των βασικών αναγκών στις καθημερινές μετακινήσεις, με αρκετά τμήματα να είναι συμμετρικά. Έτσι ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι ίδιος με τον πίσω κι οι πόρτες οδηγού-συνοδηγού μπορεί να  ανοίγουν με διαφορετική φορά αλλά είναι πανομοιότυπες. Διαθέτει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (σχεδόν το 50% του αυτοκινήτου), ώστε να προσφέρει καλή περιφερειακή ορατότητα μέσα στα στενά της πόλης, με τα φινιστρίνια να είναι ίδια εμπρός και πίσω, ενώ ιδιαίτερα είναι τα ημί-αρθρωτά παράθυρα, που αποτελούν ένα φόρο τιμής στο θρυλικό 2CV, με το μισό τζάμι να ανοίγει χειροκίνητα προς τα πάνω! Οι ζάντες είναι 14 ιντσών, με ξεχωριστό design στα τάσια κι έχουν τοποθετηθεί στις άκρες του αμαξώματος για καλύτερο χειρισμό.



Ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 επιλογές εξατομίκευσης, που περιλαμβάνουν  διάφορα εξαρτήματα που τοποθετεί μόνος του, με τις 2 από αυτές (η Pop κι η Vibe) να φέρουν πιο ενδιαφέροντα γραφικά και να έχουν επιπλέον αεροτομή ή ράγες οροφής. Ανεξαρτήτου έκδοσης, το Citroen Αmi φέρει γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή και φώτα LED, ενώ το κύριο χρώμα είναι το γκρι, μιας και τα πλαστικά από ανακυκλωμένο υλικό που καλύπτουν το μεταλλικό σκελετό του μοντέλου είναι άβαφα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε