Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πόσο καλό είναι το ανανεωμένο DS 3 με τα 130 άλογα;

Πόσο καλό είναι το ανανεωμένο DS 3 με τα 130 άλογα;

Διαβάστηκε από 5583 αναγνώστες - 19/12/2023

Μπορεί το DS 3 να είναι το πιο «μικρό» μοντέλο στη γκάμα της DS Automobiles, αλλά δεν υστερεί πουθενά στο τομέα της ποιότητας και των premium στοιχείων σε σχέση με τα μεγάλα αδέρφια του. Μάλιστα μετά την στοχευμένη ανανέωση που δέχτηκε, τονίστηκε ακόμα περισσότερο το πολυτελές DNA του, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των μικρών premium SUV. Εμείς βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι της έκδοσης με τον βενζινοκινητήρα των 130 ίππων και το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και σας την παρουσιάζουμε.

Πιο δυναμικό και ταυτόχρονα πιο κομψό το ανανεωμένο DS 3

Η αρχή της αλλαγής έγινε από το κομμάτι της εμφάνισης, όπου δέχτηκε τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε το μπροστινό μέρος να μοιάζει με τα αντίστοιχα του DS 4 και DS 7, με την εταιρία να θέλει να δημιουργήσει μια αναγνωρίσιμη από την πρώτη στιγμή εικόνα.



Για αυτό το λόγο η γρίλια της μάσκας μεγάλωσε, το σχέδιο του προφυλακτήρα έγινε πολύ πιο επιθετικό και τα νέας σχεδίασης κάθετα φώτα ημέρας κλέβουν ακόμα περισσότερο την παράσταση και τα βλέμματα. Ελαφρώς τροποποιημένοι είναι και προβολείς,  ενώ στο πίσω μέρος μικροαλλαγές συναντάμε στα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα.   

Οι χώροι στο πίσω κάθισμα είναι επαρκείς ακόμα και για άτομα ύψους 1,85

 Αναβαθμισμένο και πιο premium είναι και το εσωτερικό του DS 3, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι άκρως ποιοτικά, το φινίρισμα «στην τρίχα» και η συναρμογή να ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το τιμόνι διαθέτει νέα χειριστήρια, που προσφέρουν ευκολότερη πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες, ενώ τα paddles από πίσω δίνουν στον οδηγό την «ελευθερία κινήσεων» και μια πιο αγωνιστική αίσθηση όταν χρειαστεί. Ο διαμορφώσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών και το στάνταρ head-up display προσφέρουν το δικό τους λιθαράκι στην premium εικόνα της καμπίνας, με την κεντρική οθόνη αφής 10,3 ιντσών να έχει λάβει κι αυτή την απαραίτητη φροντίδα.



Συγκεκριμένα τρέχει το νέο λογισμικό DS IRIS που μπορεί να αναγνωρίσει 40 γλώσσες και δέχεται φωνητικές εντολές, με την κατανόηση τους να είναι αρκετά καλή. Με τους ρόμβους και τους περίεργους διακόπτες να κυριαρχούν στο εσωτερικό, ο οδηγός θα χρειαστεί χρόνο εξοικείωσης, αλλά σε βάθος χρόνου θα εκτιμήσει τη φιλοσοφία τοποθέτησης. Τo DS 3 μπορεί να φιλοξενήσει με σχετική ευκολία 4 ενήλικες, με τους πίσω να μην βρίσκουν τον απαραίτητο «αέρα» για τα γόνατα τους μόνο αν ξεπερνάνε το 1,85 μ. σε ύψος, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 350 λίτρα.
 

Σελ.
1
DS 3 130 PS: Το premium γαλλικό SUV των 33.000 ευρώ
Σελ.
2
Πόσο καλό είναι το ανανεωμένο DS 3 με τα 130 άλογα;
Σελ.
3
Ο κινητήρας με τα 130 άλογα καίει 8,6 λτ/100 χλμ