Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με λογισμικό που σε καταλαβαίνει

Με λογισμικό που σε καταλαβαίνει

25/3/2024

Μπορεί οι 2 οθόνες 12,3 ιντσών να είναι εντυπωσιακές στο μάτι, αλλά το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX 2ης γενιάς που «τρέχουν» είναι ο ορισμός της άνεσης και της τεχνολογίας. Εκτός από τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον οδηγό, μπορεί να καταλάβει φωνητικές εντολές χωρίς να είναι αναλυτικές. Παραδείγματος χάρη λέγοντας ότι ζεσταίνεσαι ή κρυώνεις θα μεταβάλλει τη θερμοκρασία του κλιματισμού, ενώ αν του αναφέρεις ότι πεινάς θα σου δείξει στο σύστημα πλοήγησης τα πιο κοντινά εστιατόρια.



Επίσης η απεικόνιση τους navigation είναι εξαιρετική και λεπτομερείς, δείχνοντας ακόμα και live φυσική εικόνα από το δρόμο και τις οδούς που περνάς. Ταυτόχρονα τα μπροστινά καθίσματα, εκτός ότι είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και άνετα, μπορούν να κάνουν μασάζ στους επιβάτες, χαλαρώνοντας και ξεκουράζοντας τους ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις. Την ίδια στιγμή τα φυσικά κουμπιά του κλιματισμού και το touchpad αυξάνουν την πρακτικότητα και την εργονομία, κάνοντας μας να «ανάβουμε» κερί στους ανθρώπους της εταιρείας που δεν τα χώνεψαν όλα μέσα σε μια οθόνη, ενώ το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι επιτρέπει στον οδηγό να επέμβει σε πληθώρα λειτουργιών χωρίς να πάρει τα χέρια του από πάνω του.
 

Χαίρεσαι να βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι της σε όλες τις συνθήκες

Όπως αναφέραμε η Mercedes GLE 300d είναι μια luxury χιλιομετροφάγος και δεν αναφερόμαστε μόνο στη σχετικά μικρή της κατανάλωση. Η ποιότητα κύλισης της είναι εντυπωσιακή, με την εξαιρετική ηχομόνωση να κρατάει εκτός όλους τους θορύβους που μπορεί να χαλάσουν την ηρεμία των επιβατών. Η ευθυβολία της σε ανοιχτούς δρόμους δεν αφήνει περιθώρια για γκρίνια, ενώ ακόμα και σε επαρχιακούς δρόμους θα δείξει σημάδια sportif μοντέλου ειδικά στο sport mode, παραμένοντας ουδέτερη και με μειωμένες κλίσεις ακόμα κι όταν ο οδηγός ακουμπήσει τα όρια της.



Η ισορροπημένη αυτή συμπεριφορά οφείλεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση 4MATIC, την πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, στο καλορυθμισμένο και με σωστή πληροφόρηση σύστημα διεύθυνσης και φυσικά στην προσαρμοστική αερανάρτηση. Η τελευταία μπορεί να επεμβαίνει στο κάθε τροχό ξεχωριστά, εξομαλύνοντας με ένα μαγικό τρόπο τις κακοτεχνίες (ακόμα και με τις 22αρες ζάντες) και αυξάνοντας την πρόσφυση όταν χρειαστεί. Στην καλή οδική της συμπεριφορά συμβάλουν και τα φρένα, όπου χρειάζονται λιγότερο από 35,5 μ. για να ακινητοποιήσουν το μοντέλο από τα 100 χλμ./ώρα. Μέσα στην πόλη, οι διαστάσεις της δεν βοηθάνε ιδιαίτερα σε στενά δρομάκια, αλλά οι περιμετρικοί αισθητήρες και οι κάμερες δείχνουν ακριβώς τα περιθώρια ώστε να μην βρεθεί αντιμέτωπος με δυσάρεστες καταστάσεις, ενώ χάρη στο off-road πρόγραμμα μπορεί με άνεση να πατήσει και χώμα, με μοναδικούς περιορισμούς τα ελαστικά και τις μεγάλες ζάντες.   



Αναλόγως χαρακτηριστικών είναι και η τιμή της Mercedes GLE 300d, αφού ξεκινάει από τις 105.450 ευρώ

Μια κατηγορία μόνη της

Για όποιον αντέχει η τσέπη του το κόστος, η Mercedes GLE 300d είναι ένα αυτοκίνητο που θα του τα προσφέρει όλα! Κύρος, επιδόσεις, τεχνολογία, χώρους και χαμηλή κατανάλωση χωρίς την ανάγκη πριζών και καλωδίων. Ο μόνος της πραγματικά αντίπαλος μοιάζει να είναι η πιο μεγάλη κι ακριβή GLS.

 
Τεχνικά χαρακτηριστικά Mercedes GLE 300 d 4MATIC
Κινητήρας  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.993
Κύλινδροι/Βαλβίδες 4/16
Τροφοδοσία Diesel
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 269+20/4.200
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 550/1.800
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 9/αυτόματο/τετρακίνηση
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 6,9
60-100 χλμ./ώρα (δλ.) 3,8
80-120 χλμ./ώρα (δλ.) 5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 226
Βάρος με οδηγό (κιλά) 2.305
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 6,9
Μέση Δοκιμής 8
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) WLTP 190
Ρεζερβουάρ (λτ.) 85
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 630-2.055
Τιμή από (ευρώ) 105.450

Σελ.
1
Mercedes GLE 300d: Γεννημένη για χιλιόμετρα και πολυτέλεια
Σελ.
2
Με λογισμικό που σε καταλαβαίνει